Honor 200 Pro: Portretna i selfi zver sa Harcourt dodirom

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Honor 200 Pro je pametni telefon koji kombinuje vrhunsku tehnologiju sa prefinjenim dizajnom, ali najveću pažnju privlači saradnja sa prestižnim studijom Harcourt, poznatim po svojim legendarnim portretima slavnih ličnosti

Studio Harcourt, osnovan u Parizu 1934. godine, stekao je svetsku slavu po svojim crno-belim portretima koji odražavaju eleganciju i glamur. Portreti poznatih ličnosti kao što su Edith Piaf, Brigitte Bardot i Salvador Dalí obeležili su istoriju ovog studija.

Sada, zahvaljujući saradnji sa kompanijom Honor, deo te magije dostupan je u svakom Honor 200 uređaju.

Honor 200 Pro donosi ekskluzivne modove za portretne fotografije: Harcourt Classic, Harcourt Color i Harcourt Vibrant. Prvi nudi crno-bele fotografije sa visokim kontrastom i prefinjenim detaljima, dok drugi dodaje tople tonove i prirodne boje. Ovi modovi koriste veštačku inteligenciju za poboljšanje svetla i senki, stvarajući fotografije koje izgledaju kao da su snimljene u profesionalnom studiju.

Honor 200 i Honor 200 Pro Foto: Marko Jovanović

Ovo nije samo marketinški trik, već pravi alat za sve koji žele da unesu umetnički dodir u svoje svakodnevne fotografije​.

Elegancija u svakodnevici

Honor 200 Pro se ističe svojim dizajnom inspirisanim Casa Milá, čuvenim arhitektonskim čudom u Barseloni. Mat staklo na zadnjoj strani pruža baršunasti osećaj pod prstima, dok sjajni metalni okvir dodaje dozu luksuza. U Srbiji su dostupne dve boje: Moonlight White i Black, a uređaj ne samo da izgleda prelepo, već je i otporan na otiske prstiju.

Honor 200 serija dolazi sa zakrivljenim ekranima. Nekada su zakrivljeni ekrani bili inovacija koja je smanjivala ivice ekrana i poboljšavala vizuelni doživljaj. Danas, s modernim ravnim ekranima koji pružaju jednako dobar, ako ne i bolji, vizuelni doživljaj, zakrivljeni ekrani možda postaju suvišni. Oni dodaju refleksije i mogu biti skloni slučajnim dodirima,  što se meni često dešavalo.

Honor 200 i Honor 200 Pro Foto: Marko Jovanović

Fantastična kamera

Sistem kamera na Honor 200 Pro je impresivan i nudi vrhunske performanse u različitim uslovima. Trostruka kamera na zadnjoj strani uključuje glavnu kameru od 50MP sa senzorom od 1/1.3 inča i optičkom stabilizacijom slike (OIS), telefoto kameru od 50MP sa 2.5x optičkim zumom i OIS-om, te ultra-široku kameru od 12MP sa makro sposobnostima.

Glavna kamera od 50MP pruža impresivne rezultate u različitim uslovima osvetljenja. U slabim svetlosnim uslovima, veći senzor i širok otvor blende omogućavaju hvatanje više svetla, rezultirajući jasnim i detaljnim fotografijama. Telefoto kamera od 50MP sa 2.5x optičkim zumom omogućava odlične zumirane snimke bez gubitka kvaliteta, dok je digitalni zum koristan do oko 5x, nakon čega dolazi do pada kvaliteta slike.

Ultra-široka kamera od 12MP pruža jedinstvene mogućnosti za makro fotografije, omogućavajući korisnicima da zabeleže detalje iz blizine sa izuzetnom preciznošću. Međutim, u uslovima slabog osvetljenja, performanse ultra-široke kamere su nešto slabije u poređenju sa glavnom kamerom.

Honor 200 fotografije Foto: PA

Prednja kamera od 50MP je svakako jedna od najimpresivnijih karakteristika ovog uređaja. Sa širokougaonim objektivom, prednja kamera je savršena za grupne selfije, omogućavajući da svi budu u kadru. Zahvaljujući visokoj rezoluciji, selfiji su izuzetno detaljni i jasni. Pored toga, Harcourt modovi su dostupni i za prednju kameru, omogućavajući korisnicima da kreiraju profesionalne portrete sa samo jednim klikom.

Iako performanse kamere briljiraju, dizajn kamere možda neće zadovoljiti svačiji ukus. Honor serija 200 ima potpuno novi dizajn modula kamere, koji nekima može delovati previše izraženo. Ipak, s obzirom na inspiraciju iz Casa Milá, ovaj modul kamere ima smisla u okviru celokupnog dizajna telefona. Manji i manje upadljiv modul kamere mogao bi bolje da se uklopi u ukupnu estetiku uređaja, ali to je, naravno, stvar ličnog ukusa​.

Performanse i baterija

Honor 200 Pro pokreće Snapdragon 8s Gen 3 čipset u kombinaciji sa Adreno 735 GPU-om, što obezbeđuje vrhunske performanse za sve vrste zadataka. Uređaj dolazi sa opcijama memorije od 12GB ili 16GB RAM-a i do 1TB interne memorije, što znači da će korisnici imati dovoljno prostora za sve svoje potrebe. Baterija od 5200mAh podržava brzo punjenje od 100W putem kabla i 66W bežično, omogućavajući dugotrajnu autonomiju i brzo dopunjavanje baterije​​.

Honor 200 Pro je pametni telefon koji kombinuje umetnost i tehnologiju na način koji malo koji uređaj može da parira. Saradnja sa Studio Harcourt-om donosi profesionalni kvalitet portretne fotografije, dok dizajn inspiriše elegancijom i funkcionalnošću.

Iako ima nekoliko estetskih promena koje možda neće biti svima najprivlačnije, poput dizajna modula kamere i zakrivljenog ekrana, Honor 200 Pro i dalje ostaje jedan od najimpresivnijih uređaja na tržištu, pružajući korisnicima vrhunski, a pristupačan uređaj.

(Telegraf.rs)

Video: HONOR Magic V3 je preklopni telefon koji ne pravi kompromise

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA