Apple krivi greške u iOS 17 i aplikacije kao što je Instagram za pregrevanje iPhone 15 uređaja

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Apple kaže da problemi sa pregrevanjem telefona nemaju veze s hardverskim dizajnom, ali kažu da su aplikacije kao Instagram mogući uzročnici

Apple je konačno priznao žalbe korisnika da se iPhone 15 i 15 Pro telefoni pregrevaju, ali je, prema pisanju Forbesa, kompanija istakla da to nema veze s hardverskim dizajnom uređaja. Ovaj tehnološki gigant je potvrdio da će problem biti rešen nadogradnjom iOS 17.1, koja neće rezultovati smanjenjem performansi.

Prema pisanju Bloomberga, neimenovani portparol kompanije Apple je specifično naveo Instagram, Uber i video igru Asphalt 9 kao primer aplikacija koje mogu uzrokovati da uređaji "rade toplije nego obično". Ova izjava dolazi nakon što je Instagram izbacio nadogradnju verzije 302, objavljenu 27. septembra, koja bi trebalo da reši deo ovih problema.

Apple insistira da nema bezbednosnih rizika, ali napominje da drugi faktori, kao što su USB-C punjači s više od 20W i pozadinska obrada koja se dešava neposredno nakon resetovanja telefona, mogu uzrokovati probleme sa pregrevanjem na koje Apple korisnici navodno nisu navikli.

Prema informacijama koje je Apple dao Forbesu, očekuje se da će rešenje za toplotne probleme doći s nadogradnjom na iOS 17.1 i neće uzrokovati smanjenje performansi, što je bila mogućnost o kojoj je spekulisao Ming-Či Kuo, poznati analitičar Apple-ovog lanca snabdevanja.

Novi iPhone 15 i 15 Pro uređaji donose značajne promene, uključujući novi A17 Pro čip napravljen od strane TSMC-a koristeći 3nm proces, kao i upotrebu titanijuma u konstrukciji rama. Očekuje se da će ovaj čip sa novim šestojezgranim GPU-om biti jedna od glavnih prednosti iPhone 15 Pro i 15 Pro Max modela, jer omogućava pokretanje grafički zahtevnih video igara poput Resident Evil Village.

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svrba

    2. oktobar 2023 | 13:22

    Nema noviteta, svaki novi je isti stari i tako u krug. Vreme je da menjaju nešto ili će pući kao balon. Konkurencija je nemilosrdna

  • Peđa

    2. oktobar 2023 | 12:33

    Probaju li oni te nove tipove telefona pre nego što ih puste u prodaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA