Loše vesti za iPhone korisnike: Zamena baterije poskupljuje za ove iPhone modele

 
 ≫ 
  • 0

Apple je rekao da će se od 1. marta na svim starijim iPhone uređajima koji su izašli pre 2022. godine troškovi zamene baterija povećati

Vlasnici iPhone uređaja koji su van garancije će uskoro morati da plaćaju više da zamene svoje baterije u zvaničnim Apple prodavnicama, saopštio je gigant ove nedelje.

Počevši od 1. marta, na svim starijim iPhone uređajima koji su izašli pre 2022. godine cena zamene baterije će se povećati za 20 dolara.

Trenutno, vlasnik iPhone-a 13 plaća 69 dolara za novu bateriju. Za dva meseca Apple će isto to naplaćivati 89 dolara.

Povećanja cena baterija odnosiće se i na starije iPhone, neke iPad, MacBook laptopove i na nekim međunarodnim tržištima, a ne samo u Americi, iako konkretne cene na drugim tržištima još nisu poznate, javlja CNBC.

Trenutno su svi iPhone 14 modeli pod garancijom, pa ako se nešto pokvari, kompanija će besplatno popraviti telefon. Ali kada počnu da izlaze iz garancije, godinu dana nakon kupovine, Apple će naplaćivati 99 dolara za zamenu baterija u njima.

Promena bi takođe mogla da podstakne više ljudi da nadograde svoje telefone na novi model umesto da zamene bateriju. Takođe, moglo bi da natera korisnike da idu u servise ili prodavnice koje nisu deo kompanije Apple kako bi sredili probleme sa baterijom po nižim cenama.

Promene u visini naknade za zamenu baterije uticale su na prodaju iPhone-a u prošlosti, videćemo kako će se ovo odraziti na kompaniju.

(Telegraf.rs)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA