Bio je prvi "savitljivi" telefon pre mnogih poznatih brendova, a sada ima treće izdanje

 
 
 ≫ 
  • 1

Telefon se koncepcijski ne razlikuje mnogo od svojih prethodnika, pa ne treba da čudi odluka proizvođača da sa njega izostavi spoljni ekran

Pre tačno tri godine, na svetskom tržištu se pojavio prvi pametni telefon sa ekranom na preklop. To, međutim, nije bio neki eksperimentalni Samsung, Huawei ili Xiaomi, već - FlexPai, uređaj do tada nepoznate kinesko-kalifornijske kompanije Royole.

Drugi Royole FlexPai 2 (na slici gore) prošle godine je bio najpristupačniji 5G pametni telefon sa ekranom na preklop, čijih je prvih 300.000 primeraka rasprodato je za samo 1,8 sekundi. Sada, tri godine kasnije, stiže novi FlexPai treće generacije, čije renedere je ovih dana na svom Twitter profilu objavio poznati tech dojavljivač Evan Blas.

Royole FlexPai 3, telefon na peklop, savitljivi ekran Printcsreen: Twitter/@evleaks

Telefon se koncepcijski ne razlikuje mnogo od svojih prethodnika, pa tako neće imati sekundarni, odnosno spoljni, ekran, već samo jedan veliki, kome se pristupa otvaranjem uređaja.

Sistem kamera sa zadnje strane telefona smešten je u kućište kvadratnog oblika, a čine ga dva foto senzora i LED dioda blica. Sa prednje stranje, na mestu gde se nalaze kamere, nalazi se "ulegnuće" identičnog kvadratnog oblika, pa je uređaj moguće preklopiti za čitavih 360 stepeni, kada se modul kamere smešta u njega. Uređaj ima i pop-ap selfi kameru, na izvlačenje.

Royole FlexPai 3, telefon na peklop, savitljivi ekran Printcsreen: Twitter/@evleaks

Kada je otvoren, Royole FlexPai 3 ima veliki ekran dijagonale 7,2 inča. To je 5G Android uređaj, koga napaja baterija kapaciteta 3.360mAh.

Od ostalih karakteristika, na renderu su uočljivi jedan USB-C port sa donje i skener otisaka prsta koji se nalazi na bočnoj strani uređaja.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA