Motorola G30 ima sve što vam treba, i jedno lepo iznenađenje

 
  • 2

Kao što je to slučaj sa svakim modelom unutar Motoroline popularne G serije, i model sa oznakom G30 donosi nam neke zanimljive novitete koji su uglavnom rezervisani za znatno skuplje telefone

Motorola Foto: Motorola

Od trenutka kada je Motorola ustanovila svoju G seriju, kompanija je rešila da će svojim korisnicima nuditi izuzetne telefone opremljene najnovijim tehnološkim rešenjima, ali po znatno nižoj ceni u poređenju sa sličnim uređajima.

I najbolje od svega, čini se da to uspeva da uradi iz godine u godinu.

Ove godine najviše pažnje je svakako privukao model G100 koji je sa svojom budžetnom cenom donosi i jednu krajnje neočekivanu stvar – najmoćniji Snapdragon 870 5G procesor.

Međutim, uprkos nižoj nomenklaturi, nikako ne bi trebalo zaobići ni model G30 jer i on svakako ima da ponudi puno toga za relativno skromnu cenu.

Motorola je uspela da napravi sjajan blanas i ponudi nam izuzetno ujednačen i kvalitetan telefon sa Qualcomm Snapdragon 662 procesorom, velikom 5.000mAh baterijm i sistmeom sa 4 kamere na poleđini telefona.

Ono što prvo upada u oči kada uzmete telefon u ruku jeste dominantan 6.5-inčni displej sa 20:5:9 odnosom stranica koji ga čini izuzetno lakim za držanje i korišćenje jednom rukom.

Kao što je to slučaj i sa svim ostalim G telefonima, i ovaj model nam donosi nešto iz premijum segmenta, a to je osvežavanje ekrana od 90Hz, što je svakako vredno svake pohvale jer ovo zaista pravi razliku između prosečnog i odličnog uživanja u sadržaju koji na telefonu gledate i predstavlja neočekivano iznenađenje.

Motorola Foto: Motorola

Ram unutar kog je ekran smešten napravljen je od plastike i svi tasteri nalaze se na desno strani, s tim da je dugme za uključivanje telefon urađeno sa posebnom teksturom kako biste na prvi dodir znali da li pritiskate tastere za jačinu zvuka, ili ne.

Ovaj model moguće je kupiti u samo jednoj memorijskoj kombinaciji – 6/128 GB, ali svakako treba pozdraviti potez da se omogući korišćenje microSD kartice kako bi se povećao kapacitet interne memorije.

Ono što je još jako dobra stvar, jeste to što Motorola G30 dolazi sa Android 11 verzijom Googleovog operativnog sistema, a tu si i sve standardne stvari na koje smo navikli kao što je čitač otiska prsta, Bluetooth 5, NFS i šest sistema satelitske navigacije.

Kada se sve gore navedeno spoji, Motorola G30 pruža odlične performanse i neće imati nikakvih problema da isprati sve vaše potrebe. Sve radi glatko i bez seckanja, a osvežavanje ekrana od 90Hz zaista pravi razliku prilikom korišćenja telefona ili gledanja video sadržaja.

Zaljubljenici u fotografiju na raspolaganju imaju i veoma sposoban sistem od 4 kamere na zadnjoj strani.

Sistem 4 kamere rezolucije 64MP ultra-visoke rezolucije pruža oštrije i svetlije fotografije visoke rezolucije kako bi se sadržaj isticao bez obzira na to iz kog ugla ga posmatrate. Quad Pixel tehnologija se stara da vaše slike budu oštre i svetle zahvaljujući 4x povećanoj osetljivosti na svetlo, a možete i da se prebacite na Night Vision mod kada nemate dovoljno svetla na raspolaganju.

Motorola Foto: Motorola

Ultraširoki objektiv (118°), u poređenju sa standardnim objektivom (78°), pomaže vam da u kadar stavite 4x više onoga što želite da slikate što je odlično rešenje za sve situacije u kojima želite da stavite što više stvari u jedan kadar.

Posebna Macro Vision kamera posvećena je detaljima jer je u stanju da se 4x više približi onome što slikate u poređenju sa standardnim objektivima kako biste zabeležili sve one sitne detalje koji su vam ranije ispadali mutno i neoštro.

Zahvaljujući velikoj 5.000mAh bateriji, Motorola G30 može relativno lako da izgura 2 dana korišćenja bez dodatnog punjenja, a za svaki slučaj, kompanija je dodala i posebnu funkciju za brzo punjenje koje će vam nakon 20 minuta pružiti dodatnih 12 sati neometanog korišćenja telefona.

Motorola G30 svakako nema nameru da se takmiči sa telefonima čije cene su nekoliko puta više, ali donosi stabilnost, kvalitet i brzinu u svim onim poljima koja su najvažnija za najveći broj korisnika.

Ako tome dodatmo dobre kamere, ozbiljan procesor i gotovo čist Android neopterećen nepotrebnim i duplim aplikacijama koje ga samo usporavaju, Motorola G30 se nameće kao odličan izbor za sve koji od telefona traže malo više od standardne ponude koju trenutno u Srbiji imamo.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Addm

    11. avgust 2021 | 21:24

    Jasmine kupi Motorola g.9 Ali Nissan posted zadovolen problem korma nema Coventry boju na kaveri ima SMH neka pordu pdzveze ko nanijednim tl Nissan video nikD tsk Sam.izervire da kika nebizeli NidakVidim night nemoguce take Neston dSe pojaji

  • Igordimoski

    11. avgust 2021 | 20:09

    Ne znam sta hocete reći ali g30 ne samo sto nemože da se takmiči sa skupim telefonima ne može da se takmici ni sa jeftinih telefona koji su u istu grupu i jeftiniji bar za 30-50eura sa g30 a to su realme 7,redmi 9,redmi note10, redmi note 9t, redmi note 10 s itd itd,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA