Prvi Xiaomi na preklop: Moćni džepni PC i kamera sa "tečnim sočivima"

 
 
  • 1

Kineski proizvođač tvrdi su ekran i šarka njegovog prvog "preklopnika" u stanju da izdrže čak 200.000 preklapanja

Mi MIX Fold Foto: Xiaomi

Posle više najava u prethodnom periodu, a nekih godinu i po dana posle prikazivanja koncepta telefona "obavijenog" ekranom - Mi Mix Alpha, Xiaomi je ove nedelje konačno konačno predstavio svoj prvi telefon sa ekranom na preklop.

Xiaomi Mi Mix Fold na tržište izlazi kao konkurencija modelima Huawei Mate X2 i Samsung Z Fold, čiji se modeli druge generacije nalaze na tržištu.

Mi Mix Fold je opremljen velikim unutrašnjim AMOLED ekranom dijagonale 8,01 inč, sa odnosnom stranica 4:3, rezolucije 2.480 X 1.860 piksela, sa Dolby Vision HDR podrškom.

Boljka prve generacije ovakvih uređaja bila je šarka za preklapanje ekran, što je sa drugom generacijom ispravljeno. A budući da je Xiaomijev model nihov savremenik, ne bi trebalo sumnjati u tvrdnju da su ekran i šarka u stanju da izdrže čak 200.000 preklapanja.

Prednji, odnosno spoljni, displej manjih dimenzija, takođe AMOLED ima dijagonalu 6,52 inča i frekvenciju osvežavanja od 90Hz.

Mi Mix Fold je opremljen sistemom sa tri kamere i glavnim senzorom od 108MP. Tu su i ultraširoki od 13MP i telefoto senzor veličine 8MP. Ovaj napredni uređaj je, takođe, opremljen i novim Surge C1 procesorom slike, čiji algoritam poboljšava mogućnost fokusiranja pri slabom svetlu.

Pravu inovaciju, međutim, predstavlja Liquid Lens tehnologija, zanovana na "tečnim sočivima" koja koriste princip bionike ljudskog oka. Ona omogućava omogućava optički zum sa uvećanjem od 3X, pa do 30X telefoto, uz minimalnu udaljenost fokusa od samo 3 centimetra, gde jedno sočivo pokriva funkcije dva različita sočiva.

Xiaomi kod svog novog premijum modela posebno ističe zvuk, za koji je zadužena poznata američka firma Harman Kardon. Mi Mix Fold je opremljen sa četiri zvičnika koja, prema tvrdnjama proizvođača, emituju "3D panoramski zvuk" viskokog kvaliteta.

Uređaj koristi Android 10 operativni sistem, "presvučen" MIUI 12 korisničkim interfejsom. Kada je softver u pitanju, zanimljiva je funkcija koja automatski zaključava sve aplikacije na uređaju kada one nije aktivan, što u Xiaomiju vide kao bezbednosno rešenje koje može biti od veliko značaja za poslovne korisnike.

Mi Mix Fold korisnicima nudi poseban desktop, odnosno PC mod, koji ovog "preklopnika" praktično pretvara računar malih dimenzija.

Xiaomi Mi Mix Fold pokreće najaktulniji procesor namenjen premjum flegšip uređajima, Qualcomm Snapdragon 888, u kombinaciji sa Adreno 660 grafikom, uparen sa 12 ili 16GB RAM memorije.

Sve to napaja velika baterija od 5.020mAh, koja podržava brzo punjenje od 67W. Iz Xiaomija tvrde da je bateriju do 100 odsto kapaciteta  moguće napuniti za samo 37 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA