Trend "preklopnika" se nastavlja: Samsung smanjuje Fold, Xiaomi sprema 3 nova "savitljiva" telefona

 
 
 ≫ 
  • 0

Proizvođači su ove godine ispravljali početničke graške od prošle, a sledeće bi telefoni sa ekranima na preklop mogli konačno da zažive...

Ako su ove 2020. telefoni sa ekranima na preklop ušli u fazu ozbiljnog usavršavanja i "doterivanja" početničkih grešaka iz prošle godine, sledeće 2021. taj razvoj bi trebalo uđe u još ozbiljniju fazu. Informacija koje stižu od upućenih dojavljvača, povećanje ponude u ovom segmentu.

Ros Jang, iz kompanije DisplaySearch (koja se bavi analitikom i marketinškim istraživanjima svih vrsta displeja), inače i tech dojavljivač koji je poslednjih godina u više navrata objavljivao prilično tačne prognoze, upravo je objavio nove informacije o novim predstojećim modelima na preklop kompanija Samsung i Xioami.

Tako će budući Samsung Galaxy Z Fold3 imati nešto manji ekran u odnosu na aktuelni Z Fold2. To je neophodno kako u kućište mogla da se smesti i S Pen pametna olovka, koja će ubuduće biti sastavni deo Fold modela.

Što se kompanije Xiaomi tiče, ona trenutno radi na tri modela telefona sa "savitljivim" ekranom. Jednom koji će se preklapati ka spolje, jednom "obrnutom" koji se preklapa ka unutra, dok poslednji model ima ekran preklopnog tipa.

Sva tri nova Xiaomi telefona bi trebalo da se pojave tokom 2021. godine, prenosi GSM Arena.

Što se izmena kod Samsunga tiče, Galaxy Z Fold3 dolazi sa ekranom veličine 7,55 inča (manje u odnosu na 7,59 kod Fold2 modela), dok će spoljni ekran biti smanjen sa 6,23 na 6,21 inč. Novi Samsungovi Galaxy Z Flip3 i Z Flip Lite će imati 6,7-inčne unutrašnje ekrane (Z Flip je imao ekran od 6,67 inča).

A kada se svi modeli konačno nađu na policama prodavnica, ostaje da se vidi da li će Xioami svojim prvim savitljivim modelima uspeti da konkuriše Samsungu, kao pioniru u ovom segmentu.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA