Elegantan dizajn i brojne inovacije: Samsung predstavio novi Galaxy Z Fold 2

 
 
  • 2

Uređaj će biti dostupan od 18. septembra, a na domaćem tržištu će se prodavati po ceni od 244.990 dinara

Samsung je upravo predstavio naslednika prvog pametnog telefona sa ekranom na preklop na, kako je to u vreme korone već postalo uobičajno, virtuelnoj prezentaciji.

Treći u gami "preklopnika" južnokorejskog tehnološkog giganta Samsung Galaxy Z Fold 2 odlikuje savršeniji ekran velike dijagonale, unapređeni sistem preklapanja i brojne nove opcije, kako čisto Samsungove, tako i one proistekle iz dodatno osnaženog partnerstva sa kompanijama Google i Microsoft.

Galaxy Z Fold 2 je telefon usavršenog dizajna u odnosu na svog prethodnika. Sa spolje strane ga odlikuje Infinity-O HD+ Super AMOLED ekran dijagonale 6,2 inča, putem koga se uređaj koristi kao i svaki drugi pametni telefon.

Njegov glavni adut krije se "unutra". Kada se uređaj otvor, korisniku je na raspolaganju veliki glavni Dynamic AMOLED ekran od 7,6 inča, napravljen od Ultra Thin Glass, dodatno "povećan" još tanjim ivicam u odnosu na prethodnika, koga osvežavanje od čak 120Hz pretvara u idealnu platfomu za mobilni gejming.

Veliki ekran korisnicima pruža i posebno iskustvo prilikom gledanja video sadržaja, a omogućava i nove načine upotrebe aplikacija.

Igranja igara, naravno, nema bez dobrog hardvera, pa se Samsung zato pobrinuo da moćni osmojezgreni Snapdragon 865+ processor, uparen sa 12GB RAM memorije i 256GB postora za skladištenje podataka.

Jedna od glavnih inovacija uređaja je nova Hideaway Hinge šarka, koja se uklapa u kućište uređaja, a koja omogućava da uređaj može da stoji samostalno, a ima i poseban način čišćenja koji odstranjuje čestice prašine iz prostora između kućišta i šarke.

Sistem kamera na poleđini uređaja čine glavna ultra široka kamera od 12MP (F2.2), širokougaona kamera takođe od 12MP (F1.8) i telefoto kamera sa senzorom iste veličine. Sisitem kamera ima mogućnost 2X optičkog i 10X digitalnog zuma.

Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.500mAh, koja se puni pomoću brzog punjača od 25W, a podržano je i brzo bežično punjenje od 11W.

Galaxy Z Fold 2 koristi Android 10 operativni sistem, "presvučen" One UI 2.5 Samsungovim interfejsom.

Uređaj će biće dostupan od 18. septembra, a na domaćem tržištu će se prodavatu u dve boje: mistično crnoj i mistično bronzanoj, po ceni od 244.990 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    2. septembar 2020 | 00:38

    ovi sto furaju iphone ima da da budu ljubomorni samo tako

  • Ilija

    3. septembar 2020 | 16:58

    Nejasan je motiv Samsunga za ovako nepotrebnim komplikovanjem stvari. Ionako su im telefoni bajbolji, čemu sad to mudrovanje sa preklapanjem?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA