Da li će novi iPhone biti nešto potpuno revolucionarno, ili samo još jedna kopija Androida?

 
 ≫ 
  • 7

Sve oči uprte su u Apple

Nakon 3 godine minijaturnih iPhone izmena koje nisu uključivale nikakve promene u dizajnu, Apple je prošle godine predstavio potpuno redizajniran iPhone.

Zvuči kao šala, ali nije: Apple je odlučio da posluša korisnike iPhonea - i debelo im to naplati!

Ali ne govorimo i iPhoneu 8 i 8 Plus, koji su izgledali isto kao i četiri godine starije verzije sa oznakom 6.

Foto: Pixabay.com/Koliko puta Apple planira da nam predstavi isti dizajn?

Radi se o modelu iPhone X koji je potpuno drugačiji od svega što su korisnici mogli da očekuju.

Sada, kada je Apple "ponovo izmislio točak", stručnjaci očekuju povratak na staro.

Doduše, stvari mogu da postanu nešto zanimljivije ako Apple zaista predstavi i dva nova iPhone modela uz naslednika iPhonea X. Ali i tu postoji kvaka, očekuje se da će sva tri "nova" telefona biti dizajnirani kao trenutni X model.

Oni sa malo više vere u Apple veruju da kompanija radi na uređajima kakve nismo ni mogli da zamislimo, ali će oni biti predstavljeni u narednim godinama.

Neke od tih stvari, sudeći po pojedinim medijima, mogle bi da uključuju kontrolu telefona pokretima ruke bez dodira ekrana, ali i kućište koje ja zaobljeno, a ne ravno.

Naravno, nema ničeg lošeg u nagađanju, ali...većina ovih revolucionarnih stvari već postoji na Android uređajima. Samo, Apple ne krade ideje, već radi stvari slične onima koje već godinama postoje - samo na drugačiji način.

Foto: Apple/Da li kompanija planira da i dalje živi od stare slave?

Kontrolisanje telefona pokretima šake zaista postoji već nekoliko godina na Android telefonima, a trebalo bi da podsetimo i na zakrivljene telefone koje je LG predstavio 2014. i 2015. godine.

S druge strane, ako su ovo pokušaji da se Apple izdvoji iz mase, onda to definitivno ne zvuči kao nešto na šta su ljudi navikli da očekuju od kompanije.

Kada je Apple u pitanju, bez obzira na staru slavu, sada je krajnji trenutak da ponovo predstavi nešto revolucionarno, kao što je to bio iPod ili prvi iPhone.

Možda će uspeti da uradi nešto revolucionarno sa već postojećim, poput pokreta rukom kojima ćemo vršiti interakciju sa predmetima koji će izgledati kao da plutaju po površini ekrana? Možda će novi iPhone biti zakrivljen kako bi senzori koji očitavaju ove pokrete rukom mogli da detektuju akcije toliko blizu ekrana?

To je nešto što sada ne možemo da znamo, ali možemo da se nadamo da će Apple, iako ukrade nešto od konkurencije, to uraditi sa velikim stilom i otvoriti potpuno novu dimenziju načina na koji koristimo svoje telefone.

VIDEO: Najnoviji Samsungovi telefoni u Telegrafu iz prve ruke

Daljinac

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eddy

    6. april 2018 | 15:20

    Iphone nikada nije bio kopija androida uvek jedinstven.

  • bg

    6. april 2018 | 15:17

    Jos jedna kopija androida??? Evo nemam iphone ali mi mooolim vas objasnite ovo? Zadto X lici na bilo koj android? Ili iphone 6? Ili kakve veze imaju iphone X i Samsung s8-9?

  • Boban

    6. april 2018 | 19:20

    Kako moze original da kopira kopiju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA