IZBEGAVAJTE IH: Ovo su najkorišćenije lozinke na internetu

 
  • 3

Reč password (lozinka) nije više najčešće korišćena lozinka na interetu, rezultati su istraživanja kompanije "Spleš data". A mi slobodno možemo da kažemo da je glupu šifru zamenila još gluplja

Reč password (lozinka) nije više najkorišćenija lozinka na interetu, rezultati su istraživanja kompanije "Spleš data". Ipak, ako ste se ponadali da su se ljudi širom sveta opametili, pa su svoje naloge zaštitili teže provaljivim šiframa, prevarili ste se.

Slobodno možemo da kažemo da je glupu šifru zamenila još gluplja, a to je kombinacija brojeva - 123456! Do skora apolutni pobenik - password - nije pao mnogo pošto je na drugom mestu najprovajenijih šifara prošle godine.

Pored ove dve dubokoumne lozinke tu je i šifra 12345678, zatim qwerty, a na petom mestu je šifra abc123.

Mesta od šestog do desetog zauzimaju lozinke 123456789, zatim 111111, pa 1234567, onda sledi takozvana ljubavna iloveyou (volim te), a top ten zaključuje adobe123.

Stručnjaci savetuju da kada kreirate lozinku, da bi ona trebala da bude sastavljena od kombinacije brojeva, slova i simbola.

Takođe, važno je da izbegavate upotrebu ličnih podataka, kao što su datumi rođenja.

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA