Twitter na berzi vredi 13,9 milijardi dolara!

 
  • 0

Akcija poznate društvene mreže na njujorškoj berzi iznosiće 26 dolara, što je neverovatno ako se ima u vidu da su mrežu osnovali Džek Dorsi, Evan Vilijams i Biz Stoun i Noa Glas da bi lečili svoju depresiju i razmenjivali kratke poruke

Danas su se na njujorškoj berzi pojavile akcije Twittera koje će postaviti još jednu garnituru štrebera milijardera na svetsku listu najbogatijih ljudi.

Retko duhoviti Mark Zakerberg izjavio je nedavno za tvorce Twittera da je to kao da su "vozili klovnomobil i upali u rudnik sa zlatom", i baš tako izgleda epopeja Twitter carstva koje je izgrađeno na banalnoj poruci od 140 znakovnih mesta.

Ipak, za razliku od Facebookaa koji je imao svoj neslavan napad grandomanije na berzi kada se sa 100 milijardi strmoglavio na jedva upola toliko, Twitter ulazi opreznije ili svakako pametnije.

Vrednost Twittera na njujorškoj berzi biće pretpostavljeno za trgovinu po ceni od 13,9 milijardi dolara. Ovu zver hrani neprekidno 400 miliona svakodnevnih tvitova koje su Džek Dorsi, Evan Vilijams i Biz Stoun i Noa Glas napravili kako bi lečili svoju depresiju i razmenjivali kratke poruke koje su se uglavnom svodile o obliku obavljene velike nužde.

Ali ni ovo bezazleno društvance uvrnutih štrebera nije lišeno klasične priče o svađi i otimačini koju je svet već video u ekranizovanoj priči o Facebooku. I ovog puta osvanula je jedna od onih efemernih knjiga koje opsedaju svakog "wannabe" milijardera kojima američki san obiluje, pa je "Hatching Twitter" Nika Biltona obavezno štivo za sve koji bi da provale sistem koji se krije iza puke sreće.

Jer upravo je to družina Twittera koja je, pored svih svojih sumanutosti, postala danas teška oko 1,2 milijarde dolara po glavi.

Američki san ili silikonski san, ili kako god ga nazvali, ima jednu tragičnu figuru, baš kako drama od pamtiveka zahteva.

Upravo je konstruktor Twittera Noa Glas smislio celu ujdurmu, kada je mamuran u kolima pričao o prostom objavljivanju činjenica svim svojim prijateljima preko mreže. Onda je seo i sve napravio i smislio ime "Twitter", a danas kada dolazi do podele plena, neće dobiti ništa.

Naime, bio je prvi kojeg su se upravo prijatelji iz tima otarasili za male novce i nešto akcija koje je ubrzo prodao. U svetlu ironije života, upravo je čovek koji je Twitter smislio kao mesto koje će ga lišiti samoće i povezati sa prijateljima, postalo njegova golgota.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA