PROČITAJTE ZAŠTO: Ni u Google-u "ne cvetaju ruže"!

 
  • 1

- Shvatio sam da ja kao pojedinac ne mogu imati apsolutno nikakav uticaj na biznis. Google je jedna neverovatna i ogromna mašina. Ukoliko niste izuzetno talentovani inženjer koji je u stanju da kreira nešto novo, nema šanse da se istaknete - kazao je jedan bivši radnik Google-a

Posao u Google-u zvuči kao ostvarenje sna. Ko ne bi poželeo da radi u jednoj od najpopularnijih kompanija na svetu i najvećem internet pretraživaču. Ali iako se čini da raditi u takvoj kompaniji ne može uopšte biti loše, bivši, ali i neki sadašnji radnici, tvrde suprotno.

Svaka priča ima dve strane, a Business Insider prenosi tvrdnje zaposlenih da radni uslovi u Google-u nisu tako idealni. Ovo su neki od komentara o radu u Google-u:

Više je razloga zbog čega nije lako raditi u Google-u. Problem je u tome što Google zapošljava samo najbolje, pa su takvi radnici primorani da obavljaju posao koji je mnogo ispod njihovih kvalifikacija.

- Mnogim radnicima Google-a najteže pada to što su isuviše kvalifikovani za posao koji obavljaju. Neretko se dešava da najbolji studenti obavljaju poslove kao što su tehnička podrška za Google oglase, uklanjanje nepropisnog sadržaja sa YouTube-a ili neki poslovi slični tome - naveo je jedan od bivših radnika.

Veliki problem zaposlenima predstavlja i arogancija njihovih kolega, posebno inžinjera. Među njima vlada netrpeljivost, jer smatraju da su bolji od svojih kolega inžinjera, ali i ostalih zaposlenih u Google-u. Zato su otvorene i objektivne diskusije prava retkost, a inžinjeri ne uzimaju u razmatranje mišljenje svojih kolega, osim ako su im nadređeni.

Mnoge plaši i sama veličina kompanije, jer kao pojedinci nemaju aposlutno nikakvog uticaja na poslovanje i rad internetskog diva.

- Radio sam za Google tri godine i zaista je bilo teško doneti odluku da odem iz te kompanije. No, presudilo je to što sam shvatio da ja kao pojedinac ne mogu imati apsolutno nikakav uticaj na biznis. Google je jedna neverovatna i ogromna mašina. Ukoliko niste izuzetno talentovani, inženjer koji je u stanju da kreira nešto novo, nema šanse da se istaknete - kazao je jedan bivši radnik Google-a.

Takođe, radnici su se žalili i na premali prostor za rad.

- Ukoliko radite u jednom od četiri glavna kampusa, verovatno ćete imati vrlo malo prostora, odnosno radni dan ćete provoditi u tesnim kancelarijama. U jednu "kocku" ponekad su smeštena tri-četiri radnika, a uz sve te prostorije za igranje igara, razgovaranje, gledanje TV-a i ostalo stvarno je teško pronaći mirno i privatno mesto za razmišljanje - kazao je jedan bivši radnik.

Nekim radnicima smetalo je to što je atmosfera ponekad kao u obdaništu, ljudi neprestano pričaju, jedu, igraju igre i zabavljaju se.

Oni koji su privremeno radili za Google istakli su da im je najviše zasmetalo to što su se stalni zaposleni prema njima odnosili s nepoštovanjem. A, svima koji nameravaju da dobiju posao u Google-u bivši radnici su savetovali da sve traže napismeno i da čuvaju svaki e-mail. Jer, izrečeno, a nenapisano obećanje, nema nikakvu vrednost.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA