Kompanije odustaju od reklamiranja na Fejsbuku zbog nasilja i seksa!

 
  • 1

Predstavnici društvene mreže su isprva bili zatečeni odlukama kompanija da prestanu sa plaćanjem reklama, ali su vrlo brzo reagovali i hitno je doneta odluka da se zabrani oglašavanje na stranicama sa "problematičnim sadržajem"

Sve je veći broj kompanija koje su rešile da se više ne reklamiraju na Fejsbuku iz straha da bi se njihove marketinške poruke mogle pojaviti tik uz informacije o nasilju ili uz eksplicitne sadržaje.

"Nisan, Marks i Spenser" i "BskyB" su među firmama koje su se odlučile na ovaj korak, jer su nezadovoljne kako su im plasirane reklame na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Tako je reklama "Skaja" koja je promovisala vaučer firme "Marks i Spenser" postavljena pored reklame za "slatke i gej dečake", na kojoj je bila fotografija tinejdžera.

U Fejsbuku su isprva bili zatečeni odlukama kompanija da prestanu sa plaćanjem reklama na toj društvenoj mreži, ali su vrlo brzo reagovali. Hitno je doneta odluka da se ubuduće zabrani bilo kakvo reklamiranje na stranicama sa "problematičnim sadržajem".

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LastHope

    5. jul 2013 | 09:27

    Kompanije ispituju korisnike drustvenih mreza a ne same drustvene mreze i tako donose odluke,a korisnike sve vise iritiraju reklame isto kao i na tv-u,kod nas je facebook zaraza broj jedan i to opste prihvacena ali to je samo posledica nemastine i finansijske krize,mada vidim da klinci polako postaju smoreni i sa fb!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA