HOSTING U OBLACIMA: Jedini cloud koji će vam ikada trebati - mCloud

Iza projekta mCloud stoji kompanija Mainstream koja je osnovana 2005. godine sa ciljem da pruži usluge naprednog Web hostinga

  • 4

Srbija je od 3. juna konačno dobila izuzetno napredan servis za hostovanje Internet sajtova i Web servisa. Reč je o najmodernijoj i najnaprednijoj cloud platformi koja se oslanja na hardverske, softverske i mrežne resurse najvišeg kvaliteta.

Cloud hosting na potpuno drugačiji način obezbeđuje vrhunske perfomanse – najpre, svaki sajt (ili bilo koji drugi servis koji se hostuje) suštinski funkcioniše kao da se hostuje na samostalnom serveru kojem su dodeljene određeni tačno odabrani resursi u hardverskom, softverskom i mrežnom smislu.

Tako postavljen server nije fizički zaseban kompjuter, već zapravo predstavlja potpuno izolovani virtualni kompjuter koji egzistira na moćnom velikom serveru – zato se i naziva Virtuelna mašina. Na ovakav način, govoreći običnim jezikom, sebi ste iznajmili stan u super modernoj zgradi, tačno određene kvadrature, sa jasnim rasporedom soba i dogovorenim nameštajem i ne postoji nikakava šansa da vam se neko useli u jednu od soba ili da vam se smanji pritisak vode.

Ako jednog dana dođe do situacije da vam je potreban dodatni prostor, ili bilo koji drugi resurs, veoma jednostavno ćete dobiti sve što je potrebno.

Iza celog projekta mCloud stoji kompanija Mainstream. Mainstream d.o.o. je osnovan 2005. godine sa ciljem da pruži izvanredne usluge naprednog Web hostinga. Sa opremom u tri data centra u Srbiji i jednom u USA, peeringom sa svim većim provajderima, odličnim hardverom, vrednim, iskusnim i posvećenim administratorima, hostuju uspešno neke od najvećih i najposećenijih sajtova u Srbiji.

Ilustracije radi Mainstream hostuje sedam sajtova iz grupe TOP10 po Gemius Audience rejtingu u Srbiji među kojima su i blic.rs (prvi sajt po posećenosti u Srbiji), novosti.rs, kupujemprodajem.rs, limundo.rs i mnogi drugi. U kompaniji rade mladi vrhunski profesionalci sa zavidnim karijerama upravo iz ove tehnološke oblasti.

mCloud funkcioniše potpuno automatski. Korisnik preko Web sajta može u bilo kom trenutku da kreira server – virtuelnu mašinu po želji, sa odlukom kakve performanse i mrežne resurse server treba da poseduje. Sledi odluka na kom će operativnom sistemu funkcionisati VPS. Na raspolaganju ima automatsku instalaciju Microsoft platforme ili Linux rešenja.

Takođe, na virtuelni server je moguće izvršiti automatsku one-click instalaciju najpopularnijih Web skripti poput servisa WordPress, Joomla, Magento, CPanel, Drupal i SugarCRM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    6. jun 2013 | 08:03

    Kad bude gratis 1t neka se jave ovako je uzalud

  • стрептомицин

    6. jun 2013 | 10:12

    Корак даље на укидање слободе и приватности. Механизам који омогућује потпуну контролу корисника и свих његових података. "Велики брат"

  • Nikola

    4. jun 2013 | 16:29

    Preskupo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA