RAT SOCIJALNIH MREŽA: Gugl Plus prestigao Tviter, Jutjub treći na svetu!

Broj aktivnih korisnika Gugl Plusa porastao je za 27 odsto i dostigao cifru od 343 miliona korisnika. Tviter, koji je do sada bio drugi, nije više ni treći: Jutjub, druga Guglova mreža, prestigla je servis za "cvrkutanje"

  • 0

Poslednji izveštaj "GlobalWebIndex" za poslednji kvartal 2012. godine koji se tiče popularnosti društvenih mreža doneo je sa sobom jedno veliko iznenađenje svih korisnicima interneta: Gugl Plus je prigrabio sebi drugo mesto na ovoj listi i bacio Tviter na treće. Ovim je ono što smo pisali u maju lane prestalo da bude istina: ovo više nije grad duhova.

Poslednji deo prethodne rečenice nije potpuno tačan! Pazite sada: Jutjub je pretekao Tviter i postao TREĆA najpopularnija društvena mreža!

Broj aktivnih korisnika Gugl Plusa porastao je za 27 odsto i dostigao cifru od 343 miliona korisnika. Zanimljivo je da druga Guglova mreža, popularni sajt za deljenje vide- sadržaja Jutjub, pretprošle godine uopšte i nije bio u izveštaju, što znači da je debitovao sa neverovatnim trećim mestom. Precizni broj njegovih aktivnih korisnika još nije objavljen, ali kreće se oko 280 miliona.

Fejsbuk je, naravno, prvi i dalje, sa 693 miliona aktivnih korisnika, uz ogromni rast od 33 odsto tokom poslednjeg kvartala prošle godine.

Do fenomenalnog rasta Gugl Plusa došlo je zahvaljujući odličnoj integraciji sa drugim servisima giganta iz Mauntin Vjua: Gugl Plejom, Orkutom, pa čak i samim Jutjubom.

Napredna svojstva ove društvene mreže - koja je unapredila i konkurenciju svojom inovativnošću - omogućavaju, primera radi, da se jedna strana rukovodi od 50 korisnika, kao i da jedna osoba upravlja sa 50 strana.

Trenutno se isprobava Gugl ID, koji će omogućiti jedinstveni "pasoš" za pristup svim servisima ove kompanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA