Google gasi uslugu skraćivanja linkova: Kako će to uticati na vas?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ova promena je deo dugoročnog plana koji je kompanija najavila još 2018. godine

Google je odlučio da konačno ugasi svoju popularnu uslugu skraćivanja linkova "goo.gl", što će imati uticaja na korisnike širom sveta. Ova promena je deo dugoročnog plana koji je kompanija najavila još 2018. godine.

Usluga skraćivanja URL-ova omogućavala je korisnicima da kreiraju kratke verzije dugih linkova, što je posebno korisno za deljenje na društvenim mrežama ili u medijima. Međutim, Google je prestao sa stvaranjem novih kratkih URL-ova i sada upozorava korisnike koji pokušaju da pristupe starim goo.gl linkovima.

Očekuje se da će svi goo.gl URL-ovi prestati da rade 25. avgusta 2025. godine, kada će korisnici dobijati čuvenu poruku "404 - Page not found".

Ako ste koristili goo.gl linkove, sada je vreme da preduzmete mere kako biste osigurali da vaši linkovi i dalje funkcionišu. Prvo, ažurirajte sve stare goo.gl URL-ove koje ste koristili ili podelili. Ovo uključuje ažuriranje obeleživača u vašem pretraživaču i na sajtovima za obeležavanje kao što su Pinboard i Pocket.

Postoji nekoliko alternativa koje možete koristiti za skraćivanje URL-ova, kao što su Bitly i TinyURL. Ove usluge nude osnovne besplatne opcije, kao i plaćene planove sa dodatnim funkcijama kao što su analitika i veći obim skraćivanja.

Iako su skraćeni URL-ovi korisni, imajte na umu da ni jedna usluga nije trajno rešenje. Ako čak i giganti kao što je Google mogu ugasiti svoje usluge skraćivanja URL-ova, to može učiniti bilo koja druga kompanija. Stoga je možda bolje koristiti pune URL-ove gde god je to moguće, posebno za dugoročne potrebe.

(Telegraf.rs)

Video: Stanojević: Za sada nismo pokazali da možemo da igramo na evropskom nivou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA