Vreme čitanja: oko 1 min.

Google ubija beskonačno skrolovanje u rezultatima pretrage

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na mobilnim uređajima, korisnici će umesto beskonačnog skrolovanja videti dugme "Više rezultata" na dnu pretrage, koje će učitati narednu stranicu sa rezultatima

  • 0
Google Pretraga Foto: BINK0NTAN / Shutterstock.com

Google je odlučio da ukine funkciju beskonačnog skrolovanja na rezultatima pretrage, prema izveštaju sa sajta Search Engine Land. Ova funkcija, koja je omogućavala korisnicima da neprekidno skroluju kroz rezultate pretrage slično kao na društvenim mrežama, prvobitno je uvedena za mobilne uređaje u oktobru 2021. godine, a zatim i za desktop pretragu krajem 2022. godine.

Prema izjavama Google-ovih predstavnika, beskonačno skrolovanje će danas biti uklonjeno sa desktop pretrage, dok će ista funkcija biti uklonjena sa mobilnih rezultata "u narednim mesecima." Umesto beskonačnog skrolovanja, Google će na desktop verziji pretrage vratiti klasičan pregled stranice, omogućavajući korisnicima da prelaze na određene stranice sa rezultatima pretrage ili jednostavno kliknu na "Sledeća" da bi videli narednu stranicu.

Na mobilnim uređajima, korisnici će umesto beskonačnog skrolovanja videti dugme "Više rezultata" na dnu pretrage, koje će učitati narednu stranicu sa rezultatima.

Google je naveo da je ova promena uvedena kako bi omogućila brže prikazivanje rezultata pretrage na većem broju pretraga, umesto automatskog učitavanja rezultata koje korisnici nisu eksplicitno zatražili.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Tadić o tome šta će raditi kada više ne bude kapiten Srbije: Evo šta je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA