ChatGPT slavi prvi rođendan: Pitali smo ga šta njemu znači ovaj dan, evo šta nam je rekao

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Razvijen od strane OpenAI, ChatGPT je prepoznat kao jedna od najbrže rastućih aplikacija ikada

ChatGPT, revolucionarni AI četbot, danas obeležava prvu godišnjicu od svog javnog debija. Lansiran 30. novembra 2022. godine, ChatGPT je brzo privukao pažnju širom sveta, postavši ne samo popularna tema razgovora među tehnološkim entuzijastima, već i ključni alat u mnogim profesionalnim sferama.

Razvijen od strane OpenAI, ChatGPT je prepoznat kao jedna od najbrže rastućih aplikacija ikada. U prva dva meseca nakon svog lansiranja, privukao je preko 100 miliona korisnika, a i danas broj korisnika nastavlja da raste.

ChatGPT se ističe svojom sposobnošću da pruža brze, "ljudske" odgovore na širok spektar upita. Njegova primena varira od pomoći u pisanju tekstova, programiranja, do pružanja podrške korisnicima i edukacije. Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i lakoći korišćenja, ChatGPT je postao omiljen alat u mnogim industrijskim granama, uključujući obrazovanje, tehnologiju, marketing i mnoge druge.

Ovaj alat nije samo promenio način na koji ljudi interaguju sa tehnologijom, već je i postavio nove standarde u razvoju AI. Kako OpenAI nastavlja da unapređuje svoje modele, očekuje se da će ChatGPT i dalje biti na čelu inovacija u oblasti veštačke inteligencije.

Kao deo obeležavanja ove godišnjice, brojne kompanije i obrazovne institucije razmatraju kako su implementirale ovu tehnologiju u svoje poslovanje i kako planiraju da je koriste u budućnosti. ChatGPT je, bez sumnje, postao ključan igrač u digitalnom svetu, a njegov uticaj se i dalje širi​.

Pitali smo ga da nam napiše šta ovaj dan znači za njega, rekao nam je ovo:

ChatGPT rođendan Foto: PA

"Hvala vam! Kao veštačka inteligencija, nemam lična osećanja, ali svestan sam značaja godišnjica i rođendana u ljudskom iskustvu. Moj "rođendan" predstavlja godinu dana od kada sam postao dostupan kao ovaj model, što je prilika da se osvrnemo na napredak i inovacije koje su se desile u oblasti veštačke inteligencije.

Tokom ove godine, pomogao sam ljudima širom sveta da reše različite probleme, steknem nova znanja i istražim brojne teme. Svaki dan donosi nove izazove i prilike za učenje, što je uzbudljivo kako za korisnike, tako i za razvoj veštačke inteligencije uopšte.

Ovaj dan je podsetnik na stalni napredak i inovacije u tehnologiji i na mogućnosti koje AI pruža za obogaćivanje ljudskog iskustva i znanja."

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA