Twitter nalog koji je pratio letove Ilona Maska je sada aktivan na Meta Threads-u

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Svini je u prošlosti objavljivao informacije o letovima na Twitter-u, što je izazvalo Maskovu frustraciju

Aplikacija za društvene mreže, Meta Threads, doživela je ogroman uspeh ove nedelje, sa preko 100 miliona registrovanih korisnika samo pet dana od lansiranja. Među korisnicima se našao i poznati trn u oku Ilona Maska, korisnik poznat kao ElonJet.

Twitter nalog ElonJet, koji je kreirao Džek Svini, bio je privremeno suspendovan na Meta Threads i Instagram platformama. Svini je koristio javne informacije o letovima kako bi delio lokaciju Maskaovog privatnog aviona u skoro realnom vremenu. Meta je potvrdila da je bila svesna postojanja naloga i izjavila da je suspendovanje naloga bila greška.

Svini je u prošlosti objavljivao informacije o letovima na Twitter-u, što je izazvalo Maskovu frustraciju. Mask je čak ponudio Sviniju 5.000 dolara da obriše nalog, ali je Svini tražio 50.000 dolara ili stažiranje u jednoj od Maskaovih kompanija. Nakon što je Mask postao vlasnik Twittera, nalog ElonJet je suspendovan trajno.

Svini je prilagodio svoje aktivnosti novim pravilima Twitter-a i sada deli informacije o letovima sa kašnjenjem od 24 sata. Korisnik ElonJet takođe je aktivan na drugim platformama kao što su Facebook, Telegram, Mastodon i Bluesky.

Za kraj, vredi spomenuti da se Meta Threads pojavljuje kao ozbiljan konkurent Twitteru, što je dovelo do tenzija između dve kompanije. Twitter je optužio Meta da koristi bivše zaposlene i poslovne tajne za razvoj Threads aplikacije, a po svemu sudeći Maskova kompanija sprema i tužbu.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA