Vođa hakerske grupe Lapsus$, koja proteklih nedelja razara tehnološke gigante, je tinejdžer?

 
 
 ≫ 
  • 0

Jedan od članova je navodno toliko sposoban haker da su istraživači mislili da je proces automatizovan

Poslednjih nedelja, hakerska grupa Lapsus$ preuzela je zasluge za hakovanje kompanija kao što su Nvidia, Samsung, Ubisoft, Okta, pa čak i Microsoft, a prema novom izveštaju Bloomberga, tinejdžer koji živi u Engleskoj mogao bi biti vođa grupe.

“Četiri istraživača koji istražuju hakersku grupu Lapsus$, u ime kompanija koje su napadnute, rekla su da veruju da je tinejdžer vođa grupe”, piše Bloomberg.

Međutim, tinejdžera, koji koristi onlajn pseudonime “White” i “breachbase”, policija nije optužila, a istraživači “nisu mogli u potpunosti da povežu sa svakim hakerskim napadom za koji je grupa Lapsus$ preuzela odgovornost”, navodi ova publikacija.

Tinejdžer navodno živi desetak kilometara od Oksfordskog univerziteta, a Bloomberg kaže da su na nekoliko minuta razgovarali sa njegovom majkom “preko interfona na vratima”. Majka kaže da ne zna za optužbe protiv njega.

“Odbila je da na bilo koji način razgovara o svom sinu ili da mu dozvoli da uradi intervju, i rekla je da je to pitanje za organe zakona te da će kontaktirati policiju”, piše Bloomberg.

Međutim, Lapsus$ se očigledno ne sastoji samo od tinejdžera iz Engleske. Bloomberg izveštava da je jedan osumnjičeni član takođe tinejdžer iz Brazila i da je sedam jedinstvenih naloga povezano sa grupom.

Jedan od članova je navodno toliko sposoban haker da su istraživači mislili da je proces automatizovan, rekla je jedna osoba uključena u istraživanje o ovoj hakerskoj grupi za Bloomberg.

Međutim, priča o ovoj hakerskoj grupi još uvek nije gotova, niti je bilo šta dokazano. Ipak, ukoliko se ispostavi da su zaista tinejdžeri pravili onakav haos nekim od najvećih tehnoloških giganata, priča će postati značajno zanimljivija.

Video: Filipinka moli predsednika da je ne odvajaju od 4 dece: Deca su bez oca i majke, potpuno su sami

(Telegraf.rs)

Video: HONOR Magic V3 je preklopni telefon koji ne pravi kompromise

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA