Britanska poreska uprava po prvi put zaplenila NFT-ove

 
 ≫ 
  • 0

Služba za ekonomski kriminal poručila je da je zaplena NFT-ova, čija vrednost još nije procenjena, upozorenje svima onima koji se nadaju da bi kriptovalutu mogli koristiti za skrivanje novca.

Britanska poreska uprava obavestila je u ponedjeljak da je izvršila prvu zaplenu NFT-ova (nezamenjivi token) u akciji suzbijanja radnji za koje se sumnjalo da su ilegalne, odnosno da se radi o prikrivanju novca i druge imovine radi utaje poreza.

Britanska služba za prihode i carinu zaplenila je tri NFT-a, nakon istrage pokušaja prevare državne blagajne za iznos od 1.4 miliona funti, pišu mediji, a prenosi Index.hr.

NFT je "nezamenjivi token" odnosno kriptografski zaštićena imovina u digitalnom obliku, a predstavlja određeni predmet posebne vrednosti, kao što su umetnička dela, video zapisi i sl. Kao oblik kriptoimovine, NFT koristi tehnologiju blockchain za utvrđivanje statusa vlasništva nad digitalnim zapisima.

Zaplenili i drugu kriptoimovinu

Istraga je dovela i zaplene druge kriptoimovine, ukupne vrednosti oko 5000 funti, kao i hapšenjima. Tri osobe su privedene zbog sumnji na poresku prevaru u kojoj je učestvovalo 250 fiktivnih kompanija.

Služba za ekonomski kriminal poručila je da je zaplena NFT-ova, čija vrednost još nije procenjena, upozorenje svima onima koji se nadaju da bi kriptovalutu mogli koristiti za skrivanje novca.

"Stalno se prilagođavamo novim tehnologijama kako bismo mogli ići ukorak s načinima na koje kriminalci i utajivači poreza pokušavaju da prikriju svoju imovinu", rekao je u saopštenju zvaničnik službe za ekonomski kriminal Nik Šarp, kako prenosi agencija Reuters.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA