Tamna strana interneta: 1.000 dolara za "lekovitu" krv i pljuvačku izlečenih od korona virusa!

 
 ≫ 
  • 1

Sajber kriminalci su neumorni u poslednje vreme u pokušajima da na svaki način zarade na strahu od epidemije...

Pandemija korona virusa izazvala je veliki strah među stanovništvom širom sveta, a taj strah otvara mogućnosti za zaradu kriminalnim bandama, koje su počele sada da trguju krvlju izlečenih od korone.

Na Darknetu, internet platformi koja se koristi za ilegalne poslove, pojavio se prodavac sa neobičnom ponudom. On, naime, tvrdi da je bio inficiran korona virusom i sada prodaje svoju krv i pljuvačku, prenose austrijski mediji pisanje portala Vice.

Vlasnik Own Shops za probu svoje krvi traži 1.000 dolara i tvrdi da krv i pljuvačka od izlečenih pacijenata sadrže antitela protiv virusa i da će pomoći obolelima da ih stvaraju. Takođe, navodi da će od prihoda živeti njegova porodica.

Ova objava je samo jedan od primera porasta prevara preko interneta vezanih za korona virus. Kriminalci pokušavaju da iskoriste strah građana da ponude svoje proizvode, među kojima je najviše testova i navodnih vakcina, odnosno lekova protiv korona virusa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktor

    21. april 2020 | 21:02

    Ja ne vidim razliku izmedju njih i farmaceutske industrije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA