Facebook blokira vesti o korona virusu: Greška u sistemu?

 
 ≫ 
  • 0

Korisnici Facebooka prijavljuju blokiranja kredibilnih članaka velikih novinskih kuća na toj društvenoj mreži, koji se odnose na koronavirus

Mnogi korisnici Facebooka prijavili su da se članci novinskih kuća, poput BBC-a, The Atlantic i Indepedent, blokiraju od strane Facebook-a zbog "kršenja smernica zajednica". Slične probleme prijavili su i korisnici Instagrama.

Facebook je objavio da je problem proizašao iz "greške u sistemu protiv spama", koji je pogrešno prepoznao sadržaj kao problematičan.

- Vratili smo sve postove koji su pogrešno uklonjeni, uključujći i postove o svim drugim temama - ne samo koje su povezane sa virusom Covid-19 - kažu iz Facebook-a.

Prema njihovim rečima, problem je nastao zbog automatizovanog sistema koji uklanja linkove do zlonamernih sajtova, ali koji takođe pogrešno uklanja i druge postove.

Facebook je pre nekoliko dana objavio da je odredio zaposlene koji će od kuće da moderiraju sadržaj zbog zabirnutosti oko pandemije koronavirusa.

Za pregled sadržaja kompanija se oslanja na kombinaciju algoritma veštačke inteligencije i moderatora, navodi Independent.

Grupacija kompanija, koja uključuje Google, Microsoft, LinkedIn i Reddit, navela je u zajedničkoj izjavi da planira da sarađuje sa vladama širom sveta kako bi pomogli u suzbijanju smrtonosnog virusa.

- Pomažemo milionima ljudi da ostanu povezani, dok se zajedno borimo protiv prevare i dezinformacija o virusu, podižemo autoritativni sadržaj na našim platformama i delimo novosti u koordinaciji sa vladinim zdravstvenim agencijama širom sveta - navodi se u izjavi.

Video: Panika, haos, strah i očaj, ko je sledeći? Ovako izgleda atmosfera u glavnoj bolnici u Vuhanu

(Telegraf.rs/T.T.)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA