Google će hitnim porukama korisnike upozoravati na terorizam, katastrofe i nesreće - iz minuta u minut!

 
  • 0

Informacije će stizati od vlasti, organizacija i drugih pouzdanih izvora

Google planira da uvede novi sistem uzbunjivanja kojim bi upozoravao korisnike na katastrofe, terorističke napade i razne druge krize kojima bi mogli biti izloženi.

Ne dajte da vas prevare: Evo kako da na siguran način kupujete preko interneta

Ako tokom krizne situacije korisnici potraže lokaciju događaja ili sam događaj, na samom vrhu pronađenih rezultata potrage pojaviće im se hitno upozorenje, kazao je potpredsednik inženjerskog odeljenja Google-,a Josi Matias.

Upozorenje će sadržavati mape, nove vesti i izveštaje, kao i informacije vlasti i važne hitne telefonske brojeve. Korisnici koji poseduju pametni telefon, a nalaze se blizu mesta na kojem se zbila katastrofa, biće takođe informisani upozorenjima. Kako bi do toga moglo doći biće potrebno aktivirati funkciju lokacije mesta na kojem se osoba nalazi.

Informacije će stizati od vlasti, organizacija i drugih pouzdanih izvora

I mobilna verzija Google-ovih mapa takođe će prikazivati hitne informacije, na primer o šumskim požarima, blokiranim culicama ili kontakte lokalnih hitnih službi.

Informacije koje će Google prosleđivati korisnicima stizaće od vlasti ili od organizacija poput Crvenog krsta, meteoroloških agencija i drugih pouzdanih izvora. Podaci Google-ovih servisa poput Google Newsa, Mapsa i Wazea takođe će služiti kao izvori informacija.

Poslednja verzija Google-ove aplikacije za Android ili operativni sastav iOS mora biti instalirana kako bi se mogle primati informacije s upozorenjima.

(Telegraf.rs/ Hina)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA