ZNANJE NA DAR: "Gugl" lansirao inteligentnu pretragu! (VIDEO)

Novi sistem vam već na stranici za pretragu daje osnovne informacije vezane tražene pojmove, a podatke vuče sa sajtova kao što su "Vikipedija" ili "Freebase" - čime se potpuno menja način na koji dolazimo do informacija

  • 0

"Gugl" (Google) je upravo lansirao takozvani "Knowledge Graph", poslednju promenu u ahitekturi svog pretraživača koji teži ka tome da korisnicima da relevantnije i dublje odgovore na sadržaje njihovih pretraga. O ovome je Telegraf ranije pisao, kada je još  bilo na nivou glasine.

Gigant iz Mauntin Vjua je zapravo počeo da testira novi interfejs još prošle sedmice, ali je sada spreman da počne da sa svima deli svoj novi metod povezivanja pretrage sa temama bogatim informacijama o ljudima, mestima i stvarima. On, nažalost, još nije dostupan svima ni u zemljama engleskog govornog područja, u koje će postepeno biti uvođen, ali nema najave kada će ostatak sveta dobiti "Knowledge Graph".

Pored standardne pretrage koju ste navikli da gledate, stranica sa "Guglovim" rezultatima će sada prikazivati i momentalne rezultate koji su povezani sa samom vašom pretragom - primera radi, ako budete pretraživali Koloseum u Rimu, momentalno ćete dobiti listu činjenica, slika i mapu ovog čuvene znamenitosti.

Postoji mnoštvo izvora iz kojih "Gugl" crpi te informacije, od "Freebase-a", preko "Vikipedije" do "CIA World Factbook" i mnogih drugih, ali takođe i da je "augmentovano na mnogo većem nivou", odnosno prilagođeno svakom pojedinačnom korisniku.

Premda ne nudi obilje informacija kao što to radi "Vikipedija", nova tehnologija pretrage na "Guglu" nudi dovoljno informacija ako vam je potrebno da brzo saznate osnovno o nekom pojmu, čoveku, događaju, stvari, mestu, ili bilo čemu drugom što vam padne na pamet.

"Gugl" ovo naziva prvim korakom ka računaru iz "Zvezdanih staza".

Pogledajte Guglov promotivni video ovog noviteta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA