HI-TECH ŠPIJUNAŽA: Saznajte ko vas je guglovao! (VIDEO)

Ovaj servis je od najveće koristi za ljude koji traže zaposlenje: zamislite da vaše ime gugluje poznata svetska kompanija - nije li to izvrstan dodatak vašem CV-ju

  • 0

Internet stranica "BrandYourself" nastala je s ciljem unapređenja i stvaranja vlastitog imidža na internetu. Iako je u početku služila za to da poslovnim ljudima pomaže u vlastitoj promociji i njihovim potencijalnim saradnicima ili poslodavcima na vrh pretraživača izbacuje pozitivne linkove o njima, sad je uvela još jednu opciju.

Upravo ona omogućuje svima njima, ali i vama da proverite ko i koliko često traži vaše podatke na internetu.

Funkcioniše na principu toga da koristi adresar svih većih i registrovanih IP adresa poslodavaca i kompanija, pa na taj način daje i statističke podatke o guglovanju svim korisnicima, piše Techcrunch.com.

Iako vam neće izbaciti ime i prezime dotične osobe kojoj ste možda postali predmet opsesije, možete proveriti da li je neka određena firma pokazala interes za vaš rad i na taj način se malo više promovisati u interesu zapošljavanja.

- Recimo da student Džim dođe na razgovor za posao u jednu agenciju u Njujorku. Mi možemo obavestiti Džima i reći mu da ga je taj neko guglovao i našao njegov poslovni profil. Ova informacija Džimu može biti jako korisna, jer zna da je poslodavac zainteresovan za njega, te otvoriti svoj "BrandYouirself" profil kako bi ga popunio korisnim informacijama za tog poslodavca i prvu stranicu pretraživača ispunio pozitivnim rezultatima, a ne nečim negativnim ili irelevantnim - objašnjavaju iz ove firme.

Zanimljivo je i kako su osnivači došli na ideju za otvaranje stranice - suosnivač Piter Kistler 2008. godine nije dobio stažiranje koje je jako želeo, pa je tek nakon nekog vremena saznao da se to dogodilo jer ga je poslodavac guglovao i na internetu dobio rezultat da je Peter Kistler poznati diler drogom, iako se radilo o drugom čoveku.

Kako nije mogao da priušti sebi hiljade dolara da to promeni, obratio se prijatelju Patriku Ambronu, koji je ujedno i kompjuterski programer s kojim je razradio plan, te su našli ulagače i saradnike i pokrenuli besplatni servis.

Link dana: BrandYourself

Pogledajte intervju sa izvršnim direktorom ovog servisa:

(Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA