Vreme čitanja: oko 1 min.

VAVILONSKA KULA: Gmail od sada automatski prevodi poštu sa stranog jezika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Servis koji u okviru Gugl Lebsa postoji još od 2009. godine i gde je stekao ogromnu popularnost, pre svega kod poslovnih korisnika koji imaju kontakte sa partnerima širom sveta, konačno je postao integralni deo najpopularnije imejl platforme na svetu

  • 0

Automatizovani prevod poruka na Gmail-u više nije eksperiment, od sada će Guglova popularna mejl platforma automatski prevoditi mejlove napisane na stranom jeziku. Primera radi, možete da primite poštu na japanskom i da vam se momentalno prevede na srpski, ili možete da komunicirate sa svojim prijateljem u Francuskoj a da nikada ne naučite bilo koji zajednički jezik, piše sajt "Mešabl".

Automatsko prevođenje poruka je originalno predstavljeno u okviru Gugl Lebsa još 2009. godine, i postalo je jako popularno, posebno među poslovnim ljudima koji svakodnevno ostvaraju kontakte sa partnerima širom sveta.

- Neki ljudi samo žele da mogu jednostavno čitati svoju poštu koju primaju iz inostranstva. Jedan momak nam je napisao kako je namestio majčin mejl tako da sve prevodi na njen jezik, čime je sebe poštedeo beskrajnih telefonskih poziva sa objašnjenjima - kaže Džef Čin, produkt menadžer za Gugl Translejt.

- Pošto je ovo bio jedan od naših najpopularnijih projekata, odlučili smo da je vreme da izađe iz naše "laboratorije" i uđe u "stvarni svet" - kaže on.

Servis će postepeno biti uveden svim korisnicima Gmail-a, u narednih nekoliko dana. Kada budete primili mejl na jeziku koji nije vaš, pritiskanjem prigodnog dugmeta na vrhu mejla, njegov sadržaj će vam se automatski prevesti.

Bilingvalni korisnici imaju mogućnost da isključe ovu opciju, dok oni koji redovno primaju poštu na jeziku koji ne razumeju imaju mogućnost da nameste svoj nalog tako da uvek i bez pitanja prevodi sve na njihov jezik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA