Evo kako da proverite da li će vam se sat na telefonu sam pomeriti večeras

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Noćas nas očekuje pomeranje sata unazad, a mnogi se pitaju hoće li njihovi satovi automatski izvršiti promenu. Ako kao i mi radite ujutru ili imate drugi razlog da ustanete rano, evo nekoliko saveta kako da izbegnete neprijatnosti, ali i da budete sigurni da ste tačno usklađeni sa zvaničnim vremenom.

Ovo je nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste proverili da li će vaš sat sam da se pomeri.

Proverite podešavanja satnog sistema

Ako koristite pametni telefon ili računar, prvi korak je da proverite podešavanja vremenskog sistema. U postavkama potražite opciju „Automatsko pomeranje kazaljki” ili „Računanje vremena”. Uverite se da je ova opcija uključena.

Pregledajte uputstva za uređaj

Za vlasnike digitalnih satova, korisno je pogledati priručnik ili uputstvo za korišćenje. Mnogi moderni satovi automatski prepoznaju promene u vremenu i prilagođavaju se accordingly.

Proverite internet

Pametni uređaji koji se povezuju na internet obično imaju opciju automatskog podešavanja vremena. Proverite podešavanja vremena ili datuma i osigurajte se da je automatsko podešavanje omogućeno.

Kalendar i vremenska zona

Uverite se da je kalendar na vašem uređaju ispravno postavljen i da je odabrana odgovarajuća vremenska zona. Pravilno postavljena vremenska zona obezbeđuje automatsku promenu kazaljki.

Testirajte sat

Na dan kada se očekuje promena, obratite pažnju na vreme i uporedite ga sa zvaničnim vremenom (npr. putem interneta ili televizije) da biste utvrdili da li se vaš sat promenio.

Ručna provera

Ukoliko sumnjate u automatsko pomeranje, možete ručno proveriti i podesiti sat dan pre promene. Ovo je posebno važno za starije modele satova koji ne podržavaju automatsko podešavanje.

Ove jednostavne provere mogu vam pomoći da izbegnete neugodnosti i osigurate da ste uvek u skladu sa zvaničnim vremenom. S obzirom na to da se zimsko računanje vremena obično dešava poslednjeg vikenda u oktobru, preporučuje se da obavite provere nekoliko dana unapred.

(Telegraf.rs)

Video: 2 sata, 5 slavskih kolača u isto vreme, ovo može svaka domaćica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA