Pretplate se sada mogu jednostavno otkazati jednim klikom: Dobre vesti za sve koji plaćaju striming aplikacije

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Federalna trgovinska komisija (FTC) u Sjedinjenim Američkim Državama uvela je novo pravilo pod nazivom „klik za otkazivanje“, s ciljem da potrošačima olakša raskidanje pretplata. Ova regulativa obuhvata sve usluge, od teretana do striming servisa, i nalaže da proces otkazivanja bude jednako jednostavan kao i proces prijavljivanja.

Zašto je ovo važno?

Brojni korisnici su se godinama žalili da preduzeća često komplikuju postupak otkazivanja, koristeći složene online procedure, skrivena dugmad ili dodatne korake koji otežavaju raskidanje pretplata. Novi propisi FTC-a stavljaju tačku na ovu praksu i uvode pravilo da se pretplata mora otkazati brzo i jednostavno, što sprečava frustracije kod korisnika.

Takođe, kompanije su sada u obavezi da unapred jasno objasne uslove pretplate, čime se izbegavaju neprijatna iznenađenja u vezi sa skrivenim troškovima ili naplatama koje potrošači nisu očekivali.

Za korisnike, ovo znači veću zaštitu i transparentnost. Oni će lakše upravljati svojim pretplatama, bez rizika od automatskih produženja ili dodatnih troškova koje nisu želeli. Pravilo „klik za otkazivanje“ predstavlja korak napred u borbi protiv nepoštenih poslovnih praksi i omogućava potrošačima veću kontrolu nad njihovim finansijama.

(Telegraf.rs)

Video: Najvrelija odbojkašica sveta: Od prodaje golišavih fotki zaradi 50 puta više nego od sporta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA