Samsung dostiže nultu emisiju do 2050.

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Samsung Electronics primenjuje strategiju zaštite životne sredine. To uključuje posvećenost postizanju neto nulte emisije ugljenika u čitavom preduzeću i planovima za korišćenje više obnovljive energije, kao i ulaganju u i izučavanju novih tehnologija kako bi se razvili proizvodi koji su energetski efikasni, povećala ponovna upotreba vode i razvila tehnologija hvatanja ugljenika.

Prvi talas promena uključuje elektroniku korisnika (npr. pametne telefone). Kompanija želi da dostigne nultu emisiju u ovoj oblasti (opseg I i II) do 2030. U sledeće dve decenije, Samsung će se fokusirati na primenjivanje ekološki prihvatljive tehnologije u Device Solutions-u (npr.poluprovodnici uključujući i memorijske proizvode). Prve godine sprovođenja nove strategije već su donele pozitivne efekte. Zahvaljujući novim postrojenjima za tretman procesnog gasa i sve češćem korišćenju sistema za povrat otpadne toplote tečnog prirodnog gasa (TPG), Device Solutions je smanjio emisiju za 11,6% između 2023. i 2022.

Odeljenje za iskustvo korišćenja uređaja kompanije Samsung se takođe fokusira na elektronski otpad. Globalna strategija za zaštitu životne sredine će proširiti svoj program za prikupljanje e-otpada sa 50 na 180 zemalja do 2030. Predviđa se da će između 2009. i 2030. količina elektronskog otpada dostići nivo od 10 miliona tona, a do 2050. godine 25 miliona tona. Samsungov program skupljanja otpada u 2023. će se proširiti na još 70 zemalja.

Samsung Memory Foto: Promo/ Samsung Memory

Eko za ekologiju i ekonomiju

Samsung Memory promoviše ekološki prihvatljive prakse kod potrošača. Povoljne su ne samo za prirodu, već i za krajnje korisnike. Nadograđivanje hard diska u računaru je jeftinije nego zamena cele jedinice. Novi Samsung SSD diskovi, kao što je Samsung 990 EVO, nude više od dodatnog prostora za skladištenje – mogu da ubrzaju ceo računar zahvaljujući brzini čitanja koja dostiže do 5000 MB/s i brzini upisivanja do 4200 MB/s. Obnavljanje računara ne mora da bude velika investicija i pomoću ove metode se nivo e-otpada značajno smanjuje.

Ušteda (i veća bezbednost) može da se postigne korišćenjem eksternih SSD diskova za skladištenje datoteka i ličnih uspomena umesto rešenja u oblaku (svako skladištenje od 100 GB na oblaku proizvodi 200 kg CO2 svake godine, na osnovu faktora emisije U.S. Grid-a).

Zemlja je naša zajednička odgovornost. Poduhvate koje preuzimaju velike kompanije, kao što je Samsung, predstavljaju veliki korak u pravom smeru, ali ne treba zaboraviti da svako može dati svoj doprinos. Vredi tražiti svakodnevna rešenja koja mogu imati uticaj na budućnost.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA