Fleksibilnost umesto velikih događaja: Apple kreće novim putem, nema više novog iPhone-a svake godine?

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Godinama je Apple bio poznat po svom godišnjem ciklusu osvežavanja proizvoda, ali čini se da polako prelazi na fleksibilniji pristup. Kompanija sada razmatra češće lansiranje proizvoda, uz izbegavanje kašnjenja koja su često narušavala planove.

Ovaj prelazak na fluidniji model bi mogao da pomogne Apple-u da izbegne stresne situacije prilikom isporuke proizvoda na vreme, a možda i da poveća inovativnost.

Apple je do sada održavao godišnji ritam lansiranja novih verzija uređaja kao što su iPhone, iPad i Mac računari, uz planirano predstavljanje softvera u junu i uređaja na jesen. Iako je ova strategija imala brojne prednosti, poput povećanja prodaje tokom praznične sezone, širenje portfolija proizvoda je dovelo do izazova.

Brojni uređaji, poput iPhone SE i Apple Watch Ultra, ne zahtevaju tako česte promene, a mnogi proizvodi, kao što su Mac računari, često dobijaju osvežavanje van standardnog rasporeda.

Apple Watch, WatchOS Foto: ms_pics_and_more / Shutterstock.com

Nova era za Apple: Češća, ali manja ažuriranja

Prema novim izveštajima, Apple je već krenuo ka fleksibilnijem rasporedu lansiranja. Tokom 2023. godine, kompanija je predstavila nove iPad uređaje u maju i obnovljene Mac računare u januaru, čime je potvrdila da više ne zavisi isključivo od jednog velikog događaja na jesen. Ovaj pristup omogućava kompaniji da lansira proizvode kada su zaista spremni, bez potrebe da prati strogi vremenski okvir.

Očekuje se da će Apple nastaviti ovu praksu i u budućnosti. Za početak, najavljeni proizvodi za oktobar i novembar uključuju nove MacBook Pro modele sa M4 čipovima, osvežen Mac mini, kao i novi iPad mini. Ovaj prelazak na dinamičniji plan lansiranja mogao bi Apple-u omogućiti veću fleksibilnost u razvoju i isporuci proizvoda, istovremeno smanjujući pritisak na timove zadužene za različite linije proizvoda.

Apple je već najavio nove AI funkcije koje će se postepeno uvoditi kroz različita ažuriranja tokom ove godine. Ova postepena isporuka novih funkcija, umesto njihovog lansiranja odjednom, omogućava kompaniji da pažljivo kontroliše svaki korak i izbegne veće probleme koji bi mogli nastati zbog kašnjenja ili tehničkih poteškoća.

Apple je, čini se, konačno prepoznao potrebu za fleksibilnijim pristupom, a ova promena bi mogla da unese novi talas inovacija u kompaniju.

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA