Veliki plan Amazona: Ulaže 9,5 milijardi evra u centar podataka u Velikoj Britaniji, posao za 14.000 ljudi

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Američka kompanija Amazon objavila je danas da će u narednih pet godina uložiti osam milijardi funti, odnosno oko 9,5 milijardi evra, u izgradnju, rad i održavanje centara podataka u Velikoj Britaniji.

Amazonova podružnica za računarstvo u oblaku (AWS) procenjuje da će ove investicije doneti dodatnih 14 milijardi funti u britanski budžet do 2028. godine i podržati više od 14.000 radnih mesta godišnje u britanskim preduzećima.

"Ova investicija je deo dugoročne posvećenosti kompanije da podrži rast i produktivnost širom zemlje", navodi se u saopštenju na veb stranici Amazona.

Američka firma je podsetila da Amazonove usluge računarstva u oblaku već koriste brojne britanske kompanije kao što su Astra Zeneka ili Izidžet.

Najavu ulaganja je pozdravila britanska ministarska finansija Rejčel Rivs.

Amazonova investicija u iznosu od osam milijardi funti označava početak ekonomskog oživljavanja i pokazuje da je Britanija pravo mesto za biznis, izjavila je Rivs.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA