Ljudi kriju svoje kuće od Google-a, i to sa dobrim razlogom: Evo kako i vi to možete da uradite

 
N. M.
N. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Sve veći broj vlasnika kuća u Južnoj Kaliforniji koristi interesantan način zaštite svojih domova—zamagljivanje slika svojih kuća na Google Maps. Ova metoda postaje popularna kao preventivna mera protiv provalnika, jer onemogućava potencijalnim kriminalcima da preko Google Maps pregledaju da li ima nekih vrednosti ili sigurnosne sisteme koji su postavljeni. Rajan Rejlsbek, policijski službenik iz Riversajda, ističe da su provalnici uvek u potrazi za novim načinima da identifikuju mete, pa je svest o ovakvim metodama zaštite ključna, piše ABC.

Dok zamagljivanje kuće može otežati posao provalnicima, postoji i druga strana medalje. Neki stručnjaci upozoravaju da bi ovaj potez mogao da izazove suprotan efekat, signalizirajući potencijalnim provalnicima da postoji nešto vredno ili ranjivo što se krije iza te zamagljene slike. Ipak, prema podacima Ministarstva pravde SAD-a, provale su danas relativno retke — manje od 1% domaćinstava je prijavilo provalu tokom 2019. godine.

Ako želite da zamaglite svoj dom na Google Maps, postupak je jednostavan. Potrebno je da uđete u "Street View" mod na vašoj adresi putem web verzije Google Maps, pronađete opciju "Report a problem" i pratite uputstva za zamagljivanje. Nakon toga, Google može zatražiti dodatne informacije kako bi završio proces.

Dok se ovaj jednostavan korak može činiti efikasnim, važno je razmotriti sve aspekte pre nego što se odlučite na ovu meru zaštite.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    26. avgust 2024 | 17:27

    Još je gora koska ako postaviš kamere na kuću. To onda izaziva sumnju i pitanje - zašto ovaj ima instalirane kamere za kuću,mora da ima nešto vredno unutra? 🤪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA