Ilon Mask tvrdi da je veliki sajber napad uzrokovao probleme tokom lajvstrima sa Donaldom Trampom

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovo nije prvi put da se platforma X suočava sa tehničkim problemima tokom važnih događaja

Planirani intervju Ilona Maska sa Donaldom Trampom, koji je trebalo da se emituje uživo na platformi X, suočio se sa ozbiljnim tehničkim problemima, što je izazvalo nezadovoljstvo kod mnogih korisnika. Mask je izjavio da je do prekida u lajvstrimu došlo zbog "masivnog DDOS napada" na X, što je izazvalo poteškoće u pristupu za veliki broj korisnika.

Prema Maskovim rečima, kompanija je ranije tog dana testirala sistem sa 8 miliona istovremenih slušalaca, ali se u toku prenosa pokazalo da će samo "manji broj" ljudi moći da prati razgovor uživo, što je dovelo do frustracije i pojave trendova kao što su "Crashed", "unable" i "Twitter blackout" na platformi.

Za one koji su uspeli da se povežu na prenos, iskustvo je bilo daleko od očekivanog. Nakon više od pola sata čekanja uz muziku, usledilo je nekoliko minuta tišine, pre nego što je lajvstrim konačno počeo posle 40 minuta kašnjenja. Mask je objasnio da su svi njihovi podaci, praktično stotine gigabita, bili preopterećeni. On je dodao da veruje da su rešili većinu problema, ali nije pružio konkretno objašnjenje kako je napad mogao da utiče samo na ovu specifičnu funkciju, dok ostali delovi platforme nisu bili pogođeni.

Ovo nije prvi put da se platforma X suočava sa tehničkim problemima tokom važnih događaja. Prošle godine, tokom najave predsedničke kandidature Rona DeSantisa, slični problemi su izazvali kašnjenje prenosa, što je Mask tada objasnio preopterećenjem servera. Naknadno su otkriveni dodatni problemi u infrastrukturi, povezani sa brzim uklanjanjem jednog od data centara kompanije.

Ovaj niz tehničkih problema postavlja pitanja o stabilnosti i pouzdanosti platforme X, posebno u trenucima kada se očekuje visok nivo performansi. Korisnici i dalje izražavaju zabrinutost zbog ovakvih prekida, što može dodatno uticati na percepciju platforme u javnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Bivši košarkaši Zvezde Stefan Jović pevao ženi na uvce

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA