Pali su kao kula od karata: Ilon Mask razbio grupu oglašivača koja je bojkotovala društvenu mrežu X

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Mask, koji je poznat po svojim kontroverznim izjavama i nepredvidivim poslovnim potezima, jasno je stavio do znanja da ne podržava pritisak oglašivača

Ilon Mask je uspeo da razbije grupu oglašivača poznatu kao Globalna alijansa za odgovorne medije (GARM), koja je bila ključni akter u borbi za sigurnije oglašavanje na društvenim mrežama.

Ova organizacija, koja je okupljala velike oglašivače, prestala je s radom zbog ograničenih sredstava i pravnog pritiska koji je usledio nakon tužbe platforme X, koju sada vodi Mask.

GARM je bio formiran s ciljem da oglašivači ne podržavaju društvene mreže koje ne zadovoljavaju određene standarde bezbednosti i odgovornosti.

Maskova kompanija X je u svojoj tužbi tvrdila da je ova organizacija orkestrirala bojkot oglašavanja na njihovoj platformi, što je dodatno pogoršalo već postojeće finansijske probleme kompanije.

Mask, koji je poznat po svojim kontroverznim izjavama i nepredvidivim poslovnim potezima, jasno je stavio do znanja da ne podržava pritisak oglašivača, čak i kada to znači smanjenje prihoda. Njegova agresivna strategija u borbi protiv onih koji se ne slažu s njim rezultirala je ne samo tužbom protiv GARM-a, već i protiv drugih organizacija poput OpenAI i Media Matters.

Iako su mnogi smatrali da je tužba slaba i bez pravne osnove, Maskova taktika je ipak postigla cilj: GARM je rasformiran.

Ovo je jasan signal svima koji se usude da stanu na put Ilonu Masku – pravna borba će biti nemilosrdna i skupa.

(Telegraf.rs)

Video: Umetnik i rodoljub: Godišnjica rođenja Đure Jakšića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA