Apple Intelligence ipak odložen: Da li će to uticati na lansiranje iPhone 16 serije?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Apple Intelligence će verovatno biti jedna od glavnih karakteristika novih telefona

Iako Apple Intelligence, set AI alata kompanije Apple, neće biti dostupan do verzije iOS 18.1, iPhone 16 serija će se ipak pojaviti u septembru, prema rečima poznatog Apple analitičara Marka Gurmana.

U svojoj nedeljnoj kolumni za Bloomberg, Gurman je naveo da iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max neće kasniti zbog odsustva Apple Intelligence funkcionalnosti. Gurman predviđa da će novi modeli biti predstavljeni oko 10. septembra, što je u skladu sa prethodnim lansiranjima.

Apple Intelligence će verovatno biti jedna od glavnih karakteristika novih telefona, ali će neki delovi ovih funkcionalnosti biti dostupni i za modele iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Postoji presedan za ovakva kašnjenja, kao što je bilo sa iPhone 4S koji je odložen kako bi bio lansiran sa Siri i iCloud.

Iako će Apple Intelligence biti dodat u kasnijim verzijama, Gurman tvrdi da trenutne funkcije nisu toliko impresivne. Korisnici će morati da sačekaju nekoliko meseci i preuzmu softversko ažuriranje kako bi ih koristili.

U beta verziji iOS-a, početne Apple Intelligence funkcije uključuju predložene odgovore na poruke, novi interfejs za Siri sa mogućnošću kucanja umesto govora, transkripciju i sažimanje telefonskih poziva, sažetke veb stranica i još nekoliko drugih opcija.

Iako nije loša ponuda, Apple Intelligence trenutno nudi nešto slabije AI funkcije u poređenju sa konkurentima kao što su Google i Samsung. Neke zanimljivije funkcije, poput integrisanog ChatGPT-a, očekuju se tek krajem godine. Čak i da Apple odloži iPhone 16 do oktobra, ne bi imao kompletan set AI alata.

Uprkos mogućnosti kašnjenja, Gurman veruje da će iPhone 16 serija biti lansirana po planu.

(Telegraf.rs)

Video: Marko Đoković i Viktor Troicki upali na Novakovu konferenciju, a onda je nastao šou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA