Sabotaža na Olimpijskim igrama: Tokom noći presečeni optički kablovi, uključila se i obaveštajna služba

 
N. M.
N. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Napad se dogodio preksinoć oko 2:15 ujutro, a prema rečima Nikolasa Gijoma, izvršnog direktora internet provajdera Netalis, radi se o velikoj sabotaži

Optički kablovi u Francuskoj su presečeni u koordinisanom napadu, što predstavlja dodatnu bezbednosnu pretnju tokom Olimpijskih igara u Parizu.

U nekoliko regiona Francuske, uključujući Bouches-du-Rhône, Aude, Oise, Hérault, Meuse i Drôme, došlo je do prekida optičkih kablova tokom noći, saopštili su francuski provajderi. Napad se dogodio preksinoć oko 2:15 ujutro, a prema rečima Nikolasa Gijoma, izvršnog direktora internet provajdera Netalis, radi se o velikoj sabotaži.

Među pogođenim provajderima su SFR, Bouygues i Free, dok je Orange, zvanični telekomunikacioni provajder za Olimpijske igre, izbegao štetu. Sekretarka za digitalna pitanja Marina Ferari osudila je ove "kukavičke i neodgovorne" napade.

Napadi na infrastrukturu dešavaju se samo nekoliko dana nakon što su koordinisani požari poremetili brze železničke mreže tokom otvaranja Olimpijskih igara, piše Axios.

Francuska vlada preduzela je hitne mere kako bi rešila problem sabotaže optičkih kablova tokom Olimpijskih igara u Parizu. Policija i domaća obaveštajna služba otvorile su preliminarnu istragu kako bi identifikovale odgovorne za napade koji su izazvali prekide interneta u više regiona.

U međuvremenu, pogođeni provajderi intenzivno rade na popravci oštećenja, a očekuje se da će problemi biti rešeni u roku od nekoliko sati. Ministar unutrašnjih poslova, Žerar Darmanen, izjavio je da su pojačane mere bezbednosti uključujući dodatne policijske snage i nadzorne dronove​.

Ove sabotaže izazvale su zabrinutost za bezbednost tokom igara, ali glavni događaji u Parizu nisu bili direktno pogođeni. Francuske vlasti ulažu sve napore kako bi osigurale nesmetano odvijanje Olimpijade.

(Telegraf.rs)

Video: OFK Beograd poveo već u 5. minutu: Cvetković iskoristio perfektan pas Gobeljića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA