Španija pokreće istragu protiv kompanije Apple: Evo koliku kaznu bi gigant mogao da plati

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iako je CNMC ranije kaznila Apple i Google sa 218 miliona dolara zbog antimonopolskog ponašanja, nova istraga je otvorena nezavisno od konkretne žalb

Španija je najavila novu antimonopolsku istragu protiv kompanije Apple zbog potencijalno nepravednih praksi u App Store-u. Comision Nacional De Los Mercados Y La Competencia (CNMC) je pokrenula ovu istragu zbog sumnje da Apple nameće nepravedne komercijalne uslove programerima.

Iako je CNMC ranije kaznila Apple i Google sa 218 miliona dolara zbog antimonopolskog ponašanja, nova istraga je otvorena nezavisno od konkretne žalbe, prepoznajući značaj ekonomske aktivnosti aplikacija u Španiji.

Istraga će se fokusirati na moguće antikonkurentsko ponašanje Apple-a, a ako se utvrdi da su prekršili zakon, Apple bi mogao da plati kaznu do 10% svog globalnog prihoda iz prethodne godine, što može biti ozbiljan finansijski udarac.

Apple se još uvek nije oglasio povodom ove istrage, ali se očekuje da će kompanija pružiti odgovor kako bi se odbranila od ovih ozbiljnih optužbi. Ova istraga dolazi u trenutku kada mnoge zemlje, uključujući Japan, pokreću slične istrage protiv Apple-a zbog sumnje u antikonkurentske prakse.

Španska istraga mora biti zaključena i rešena presudom u roku od dve godine, što ostavlja dovoljno vremena za detaljno ispitivanje Apple-ovih poslovnih praksi na App Store-u. Očekuje se da će ova istraga dodatno pojačati pritisak na Apple da prilagodi svoje poslovne modele kako bi bili u skladu sa međunarodnim pravilima.

(Telegraf.rs)

Video: Mlade ajkule kružile oko lešine kita, a onda je iz dubina izronilo "čudovište": Neverovatan snimak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA