4 načina da pošaljete fotografije i video snimke sa iPhone-a na Android bez gubitka kvaliteta

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ako želite da sačuvate originalni kvalitet medija, koristite sledeće metode

Deljenje fotografija i video zapisa između iPhone-a i Androida može biti izazovno, posebno kada želite da zadržite visok kvalitet medija.

Platforme kao što su WhatsApp i Instagram kompresuju slike i video zapise, što rezultira gubitkom kvaliteta.

Ako želite da sačuvate originalni kvalitet medija, koristite sledeće metode.

1. Slanje medija putem e-pošte

Jedan jednostavan način za slanje fotografija i kratkih video zapisa sa iPhone-a na Android je korišćenje e-pošte. Ova metoda je idealna za manje datoteke jer popularne e-mail usluge poput Gmail-a imaju ograničenje veličine priloga od 25MB. Ako su datoteke prevelike za prilog, razmislite o korišćenju usluga za skladištenje u oblaku kako biste delili link za preuzimanje.

2. Korišćenje usluga za skladištenje u oblaku

Usluge za skladištenje u oblaku kao što su Google Drive, Dropbox i OneDrive omogućavaju slanje fotografija i video zapisa putem deljenja linka. Ove platforme čuvaju originalni kvalitet medija, a primalac može preuzeti datoteke kad god želi. Proces stvaranja deljivog linka je jednostavan – potrebno je da učitate željene fotografije i video zapise u oblak, a zatim dobijete link iz opcija za deljenje.

3. Slanje medija kao ZIP fajl

Ako imate više video zapisa ili veće datoteke, kompresovanje u ZIP format je praktična opcija. Kompresovanjem medija u ZIP fajl, možete ih lakše i brže preneti putem e-pošte ili aplikacija za razmenu poruka bez gubitka kvaliteta. Na iPhone-u možete kreirati ZIP fajlove direktno u aplikaciji Files ili koristeći aplikacije trećih strana.

4. Prenos medija putem aplikacija za razmenu datoteka

Aplikacije kao što su Send Anywhere, SHAREit, Zapya i Xender nude bezbedan prenos fotografija i video zapisa sa iPhone-a na Android bez kompromisa u kvalitetu. Ove aplikacije omogućavaju različite načine prenosa, uključujući deljenje ključeva, kreiranje deljivih linkova ili direktno slanje na obližnje uređaje.

Bez obzira na odabranu metodu, slanje fotografija i video zapisa sa iPhone-a na Android bez gubitka kvaliteta je moguće. Korišćenje usluga u oblaku, kompresovanih fajlova, aplikacija za razmenu poruka i specijalizovanih aplikacija omogućava očuvanje kvaliteta medija tokom prenosa. Iako e-pošta može biti manje pouzdana za veće video zapise zbog ograničenja veličine fajlova, ona je i dalje najbolja opcija za jednostavno deljenje fotografija.

(Telegraf.rs)

Video: Hapšenje osuminjičenog u Novom Sadu: Uz pretnju pištoljem radnici menjačnice oteo novac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA