Šta je CrowdStrike Falcon i kako je izazvao globalne IT probleme?

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

CrowdStrike je brzo reagovao identifikovanjem problema i poništavanjem problematičnog ažuriranja

Ažuriranje CrowdStrike Falcon softvera za sajber bezbednost izazvalo je danas globalne probleme. Mnoge kompanije koje koriste ovaj softver suočile su se sa pojavom plavog ekrana smrti (BSOD) na Windows uređajima, što je onemogućilo pristup sistemima.

Problem je pogodio različite sektore, uključujući banke, supermarkete, avioprevoznike i državne agencije. Čak je i Microsoft bio pogođen, jer se CrowdStrike Falcon Sensor koristi na mnogim njihovim Windows sistemima. Procenjuje se da su milioni korisnika širom sveta bili pogođeni ovim kvarom.

CrowdStrike je brzo reagovao identifikovanjem problema i poništavanjem problematičnog ažuriranja. Takođe su izdata uputstva kompanijama o načinu rešavanja problema. CrowdStrike je uputio izvinjenje za neprilike koje je kvar izazvao.

Kompanija je izjavila da ne veruje da je kvar bio uzrokovan sajber napadom, već da se radi o softverskoj grešci u ažuriranju. Ukoliko koristite CrowdStrike Falcon i imate problema sa sistemom, preporučuje se kontaktiranje CrowdStrike podrške ili poništavanje problematičnog ažuriranja. Detaljne informacije o rešavanju problema možete pronaći na CrowdStrike veb stranici.

CrowdStrike Falcon nije deo svakog Windowsa, već je opcioni softver za kibernetičku bezbednost koji se instalira na Windows uređaje. Mnoge kompanije koriste Falcon kako bi zaštitile svoje mreže i podatke od sajber napada. Softver nudi funkcije kao što su zaštita od malvera, zaštita od ransomware-a, zaštita od napada na dan nula i upravljanje identitetom i pristupom.

(Telegraf.rs)

Video: Od njene poze se vrti u glavi: Vreli snimak Georgine i Ronalda iz saune!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA