Vreme čitanja: oko 1 min.

Gurman: Apple Intelligence uskoro u dva nivoa, jedan besplatan, drugi sa pretplatom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple Intelligence će biti u beta fazi čak i nakon što ove verzije operativnih sistema budu lansirane na jesen

  • 0
Apple Intelligence Foto: Mojahid Mottakin / Shutterstock.com

Apple planira da ove godine fokusira svoj marketing na veštačku inteligenciju, odnosno Apple Intelligence, paket AI funkcija koji je predstavljen prošlog meseca zajedno sa iOS 18, iPadOS 18 i macOS Sequoia.

Apple Intelligence će biti u beta fazi čak i nakon što ove verzije operativnih sistema budu lansirane na jesen, ali će biti besplatne za korišćenje – naravno, pod uslovom da imate kompatibilan uređaj kao što su iPhone 15 Pro ili iPhone 15 Pro Max, ili, pretpostavlja se, svi iPhone 16 modeli, dok će na Mac i iPad strani biti potreban uređaj sa Apple M-serijom čipova. Osim ako se ne nalazite u Evropi, onda nećete imati ništa.

Međutim, prema novom izveštaju Marka Gurmana iz Bloomberg-a, Apple Intelligence možda neće ostati besplatan zauvek. Gurman, poznat po tačnim informacijama o Apple-u, predviđa da će kompanija u ne tako dalekoj budućnosti podeliti Apple Intelligence na dva nivoa.

Jedan nivo će ostati besplatan, ali sa ograničenim setom funkcija, dok će za punu AI funkcionalnost na vašem iPhone-u, iPad-u ili Mac-u biti potrebna pretplata.

Ovaj plan pretplate će biti sličan drugim Apple "+" uslugama i ima za cilj da odgovori na trend sporije zamene uređaja kod korisnika. Kompanija očekuje da će ostvarivati manje prihoda od prodaje uređaja, a više od usluga, a Apple Intelligence je ključni deo te strategije.

Pored toga, Apple planira da uzima procenat od prihoda pretplate svakog AI partnera koji integriše svoje usluge u njihove uređaje, slično načinu na koji uzima procenat od pretplata na usluge trećih strana putem App Store-a (EU zakonodavstvo se ne odnosi na to).

(Telegraf.rs)

Video: Vredni radnici preko kolena u vodi otklanjaju posledice nevremena u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA