Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi strukovni skup o solarnoj energiji u Srbiji: Comtrade Distribution otkriva najnovije trendove

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim rešenjima i aktuelnim trendovima u prosumer i utility segmentu

  • 0

U utorak, 25. juna, u Comtrade kampusu održan je događaj "Distribucija sunčanih vibracija", okupljajući vodeće stručnjake iz oblasti obnovljive energije, sa posebnim fokusom na solarne panele i tehnologije. Organizator događaja, Comtrade Distribution, kroz svoju internu inicijativu Life is Green, nastavlja da promoviše zaštitu životne sredine kao ključni deo svoje korporativne kulture.

Zakonska regulativa doneta pre nekoliko godina otvorila je vrata za razvoj tržišta obnovljivih izvora energije u Srbiji. U kratkom vremenskom periodu, Comtrade Distribution je uspostavio uspešna partnerstva sa svetski poznatim kompanijama poput Sungrow, Leapton, Antai i Tigo, koje su lideri u solarnoj industriji.

Sunčane vibracije, Comtrade Foto: Una Škandro

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim rešenjima i aktuelnim trendovima u prosumer i utility segmentu. Igor Peličić, Key Account Manager u Comtrade Distribution, izjavio je: "Ponosni smo na činjenicu da je ovo prvi strukovni skup ovakvog tipa na tržištu Srbije."

Ideja ovog i budućih okupljanja je edukacija tržišta o primeni novih tehnologija koje doprinose efikasnijem radu solarnih elektrana i bržem povratku investicija, što je od velikog značaja za potencijalne investitore.

O značaju korišćenja obnovljivih izvora energije govori i podatak da je Comtrade Distribution za samo 500 dana isporučio preko sto hiljada solarnih panela, što pokriva površinu od 600 košarkaških terena. Ovaj poduhvat je doveo do smanjenja emisije CO2 za 30 miliona kilograma.

Jedan od najistaknutijih proizvoda koje Comtrade Distribution nudi je SolarOS osiguranje. Kompletna oprema svake instalirane solarne elektrane, uključujući solarne panele, konstrukcije i invertere, dolazi sa dvogodišnjim osiguranjem od požara, olujnog vetra, udara groma i grada. Ova inovativna ponuda dodatno izdvaja Comtrade na tržištu.

Sunčane vibracije, Comtrade Foto: Una Škandro

Vođeni vizijom da korišćenje solarne energije doprinosi i ljudima i planeti, Comtrade Distribution nastavlja da, u saradnji sa partnerima i vendorima, obezbeđuje najinovativnija rešenja na tržištima širom regiona.

Atmosferu i izjavu Igora Peličića možete pogledati u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA