Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple tvrdoglav: Kaže "Ne" PC emulatorima na iOS-u

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako se očekivalo da će Apple dozvoliti emulatore za retro video igre na App Store-u, nove verzije ovih aplikacija su odbijene zbog kršenja smernica

  • 0
iPhone, telefon, iOS Foto: alexgo.photography / Shutterstock.com

Apple je ovog meseca odbio aplikacije iDOS 3 i UTM SE, koje omogućavaju emulaciju operativnih sistema kao što su Windows na iOS uređajima. Iako se očekivalo da će Apple dozvoliti emulatore za retro video igre na App Store-u, nove verzije ovih aplikacija su odbijene zbog kršenja smernice 4.7 iz Apple-ovih App Review Guidelines. Ova smernica dozvoljava samo emulatore retro konzola za video igre.

Čaođi Li, developer iDOS 3, otkrio je da je Apple naveo da aplikacija pruža funkcionalnost emulatora, ali ne emulira specifičnu retro konzolu za video igre. Li je na svom blogu napisao: "Kada sam pitao koje promene treba da napravim da budem u skladu sa smernicama, nisu imali ideju, niti su mogli da definišu šta je retro konzola za video igre. I dalje je isti stari nerazumni odgovor u stilu ‘znamo kada vidimo.’"

Slična situacija je zadesila i aplikaciju UTM SE, koja je odbijena uz obrazloženje da "PC nije konzola", uprkos tome što aplikacija može da pokreće retro Windows i DOS igre. UTM je takođe naveo da Apple sprečava UTM SE da bude notifikovan za prodavnice trećih strana zbog kršenja smernice 2.5.2, koja zahteva da aplikacije budu samostalne i ne smeju izvoditi kod koji menja funkcionalnost aplikacije, piše The Verge.

Apple obično ne dozvoljava just-in-time (JIT) kompilaciju, ali UTM je istakao da UTM SE ne uključuje ovu vrstu kompilacije. Apple je pojasnio da smernica 4.7, koja dozvoljava određeni softver koji nije ugrađen u binar, predstavlja izuzetak koji se odnosi samo na App Store aplikacije, ali UTM SE ne ispunjava te uslove.

(Telegraf.rs)

Video: Šestogodišnjak na tečnom engleskom traži Windows za decu od Bila Gejtsa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA