≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šokantna odluka: EU korisnici ostaju bez Apple AI funkcija, ovo je razlog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj potez će sigurno izazvati nezadovoljstvo među Apple korisnicima u Evropi

  • 1
Apple Intelligence Foto: Screenshot Apple video

Nedavno održana Apple-ova Worldwide Developers Conference (WWDC) donela je mnogo noviteta, među kojima je i Apple Intelligence, skup AI alata za iPhone, iPad i Mac uređaje. Nažalost, za korisnike u Evropskoj uniji, ove funkcije neće biti dostupne uskoro.

Razlog za to leži u evropskom Aktu o digitalnim tržištima (DMA), koji Apple-ove planove čini neizvesnim. Ovaj zakon je već primorao kompaniju na promene poput prelaska na USB-C, dozvoljavanje alternativnih prodavnica aplikacija i alternativnih sistema plaćanja.

Apple je izrazio zabrinutost da bi zahtevi DMA mogli da naruše privatnost korisnika i sigurnost podataka. Iz tog razloga, odlučili su da trenutno ne lansiraju Apple Intelligence u EU.

Osim AI funkcija, ni druge novine predstavljene na WWDC, kao što su iPhone Mirroring i SharePlay Screen Sharing, neće biti dostupne u EU.

Ovaj potez će sigurno izazvati nezadovoljstvo među Apple korisnicima u Evropi. Mnogi bi mogli razmisliti o prelasku na druge platforme poput Androida i Windowsa, koje za sada ne ograničavaju AI funkcije po regionima.

Šta ovo znači za budućnost? Ako Apple ne uspe da reši regulatorne izazove, mogli bismo da vidimo egzodus korisnika sa Apple platforme u EU. Biće interesantno pratiti razvoj situacije i da li će i druge zemlje usvojiti slične zakone koji bi dodatno zakomplikovali Apple-ove planove.

(Telegraf.rs)

Video: Pokidao crepove i razlupao automobile: Silovit grad pogodio Priboj i Prijepolje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA