Vreme čitanja: oko 1 min.

Netflix iznenadio analitičare: Striming gigant dodao skoro 10 miliona pretplatnika u prvom kvartalu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Striming gigant sada broji ukupno 269,60 miliona pretplatnika

  • 0
TV Netflix Foto: Shutterstock

Netflix je u prvom kvartalu 2024. godine dodao impresivnih 9,33 miliona plaćenih korisnika, znatno premašujući očekivanja analitičara koji su predvideli rast od 3,93 miliona. Striming gigant sada broji ukupno 269,60 miliona pretplatnika.

Rast je podstaknut atraktivnom ponudom novih sadržaja, uključujući adaptaciju "Avatar: The Last Airbender", kao i seriju "3 Body Problem". Ukupan prihod je dostigao 9,37 milijardi dolara, što predstavlja povećanje od 15% u odnosu na isti period prošle godine.

Pored impresivnog rasta broja pretplatnika, Netflix je takođe zabeležio povećanje neto dobiti na 2,33 milijarde dolara. Finansijski rezultati su takođe nadmašili očekivanja sa zaradom po akciji od 5,28 dolara.

Iako Netflix planira da prestane sa izveštavanjem o kvartalnom broju pretplatnika od 2025. godine, jasno je da kompanija nastavlja da dominira u striming industriji. Prognoze za drugi kvartal ukazuju na prihod od 9,49 milijardi dolara i neto dobit od 2,06 milijardi dolara.

Nedavna inicijativa Netflixa da zabrani deljenje lozinki među korisnicima izgleda da se isplatila, s obzirom da su podaci pokazali značajno povećanje broja pretplatničkih naloga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA