Google odlaže lansiranje Gemini AI modela za 2024. godinu

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Lansiranje Gemini AI, novog modela veštačke inteligencije koje je trebalo da se desi sledeće nedelje, pomera se za januar 2024. godine

Google je, prema najnovijim informacijama, odlučio da odloži lansiranje svog modela veštačke inteligencije nove generacije, Gemini AI, za januar 2024. godine. Gemini AI, predstavljen na I/O konferenciji 2023. godine, ima za cilj da bude konkurent GPT-4 modelu kompanije OpenAI i opisan je kao model sa impresivnim multimodalnim sposobnostima u ranoj fazi obuke.

Google je inicijalno planirao da lansira Gemini pre kraja ove godine, ali su izvori iz kompanije preneli da model ima izazove sa obradom jezika koji nisu engleski, što je navelo izvršnog direktora Sundara Pičaija da odloži njegovo puštanje u opticaj.

Gemini se očekuje da donese značajna poboljšanja postojećim proizvodima kompanije, kao što su Bard, Asistent i pretraga, pružajući sofisticiranije funkcionalnosti u kombinovanju različitih vrsta podataka poput slika i teksta. Google je naglasio da će, nakon finog podešavanja i rigoroznih testova bezbednosti, Gemini biti dostupan u različitim veličinama i sposobnostima.

Ovo odlaganje ukazuje na to da Google ne želi da žuri sa lansiranjem Gemini modela, s obzirom na značaj koji ovaj proizvod ima u tehnološkom prostoru i dominaciju koju OpenAI već poseduje sa svojim modelom GPT-4.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA