Ogromne ambicije: Microsoft je razmišljao o kupovini Nintenda

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Procureli mejl Fil Spensera, šefa Xbox divizije u Microsoftu, sugeriše da bi akvizicija Nintenda mogla biti prelomni trenutak u njegovoj karijeri

Usred suđenja između Microsofta i Federalne trgovinske komisije (FTC) o preuzimanju kompanije Activision Blizzard, otkrivena je zanimljiva informacija. Naime, Fil Spenser, direktor Xbox divizije, pokazao je interesovanje za akviziciju nekoliko visokoprofilnih kompanija, uključujući i Nintendo. Ovo otkriće dolazi iz mejla koji je slučajno postao javan kao deo sudskih dokumenata objavljenih na internetu.

Mejl je poslat u avgustu 2020. godine, pre nego što je Microsoft akvizirao ZeniMax, vlasnika studija Bethesda. U mejlu, Spenser izražava interesovanje i za Valve, vlasnika platforme Steam, kao i za mrežu gejming studija koju poseduje Warner Bros, uključujući i razvojne studije NetherRealm i Rocksteady.

"Nintendo je najvažnija imovina za nas u oblasti gejminga, a gejming je trenutno naš najizgledniji put ka tržišnoj relevantnosti", piše Spenser. On navodi da je već imao niz razgovora sa liderima Nintenda o mogućem jačem partnerstvu, dodajući da, ako bi neka američka kompanija imala šanse za saradnju sa Nintendom, to bi verovatno bio Microsoft.

Spenser, međutim, ne zanemaruje prepreke koje stoje na putu ovakvom poduhvatu. Nintendo trenutno nije zainteresovan za prodaju i, kako Spenser primećuje, "sede na velikoj gomili novca". Takođe napominje da bi neprijateljsko preuzimanje bila loša strategija i da Microsoft igra "dugu igru" kada je reč o ovoj potencijalnoj akviziciji.

U svetlu ovih otkrića, čini se da Spenser još uvek nije ostvario svoj san o kupovini Nintenda. Ipak, on priznaje da je spreman da čeka i da igra na duge staze.

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA