Google Bard AI četbot je naučio da priča

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovaj AI četbot sada može da komunicira na skoro četrdeset jezika, uključujući arapski, kineski, nemački, hindi i španski

U najnovijem krugu ažuriranja, Google-ov AI četbot, Bard, obogaćen je brojnim novim funkcionalnostima. Sada je opremljen proširenim lingvističkim znanjem, naprednijim kontrolama odgovora i sposobnošću da odgovara na upite korisnika govorom, pored teksta. Prema rečima Džeka Kročika, rukovodioca projekta Bard, i Amarnaga Subramanje, potpredsednika za inženjering Barda, ovaj AI četbot sada može da komunicira na skoro četrdeset jezika, uključujući arapski, kineski, nemački, hindi i španski.

Platforma je sada dostupna za upotrebu na mnogo više mesta na planeti, uključujući Brazil i čitavu Evropu. Google nastavlja da proširuje dostupnost Barda na još više regiona i jezika, uz oslanjanje na svoje principe veštačke inteligencije kao vodič i uzimajući u obzir povratne informacije korisnika, uz preduzimanje koraka za zaštitu privatnosti i podataka korisnika.

Jedna od značajnih novina je da Bard sada doslovno "govori". Korisnici imaju opciju da čitaju ili slušaju odgovore koje generiše veštačka inteligencija, što će, prema mišljenju Kročika i Subramanje, značajno pomoći korisnicima da čuju tačan izgovor reči na novim jezicima. Bard takođe sada omogućava korisnicima da biraju između pet različitih tonova: jednostavan, dug, kratak, profesionalan ili neformalan.

Nova funkcionalnost uključuje i mogućnost interpretacije slika koje korisnici unose u čet. Ova opcija je trenutno dostupna samo na engleskom jeziku, ali korisnici mogu tražiti dodatne informacije o sadržaju slike ili generisati sadržaj na osnovu nje.

Dodatno, Google je olakšao proces deljenja informacija i koda koje generiše Bard, omogućavajući korisnicima da izvoze kod koji je generisao Bard u Replit, pored Colaba, kao i da kopiraju i dele delove pojedinačnih razgovora sa drugim korisnicima. Organizacija i pregled starih razgovora je unapređen dodavanjem opcije fiksiranja razgovora i mogućnošću njihovog preimenovanja.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA