Filmski studiji traže od suda: Reddit treba da identifikuje korisnike koji su diskutovali o pirateriji

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Saslušanje o zahtevu režisera zakazano je za 23. mart

Filmski studiji koji su podneli tužbu za kršenje autorskih prava protiv provajdera kablovskog interneta pokušavaju da nateraju Reddit da identifikuje korisnike koji su ostavljali komentare u vezi sa piraterijom piše arstechnica.

Tužba je popunjena 2021. godine protiv kablovske kompanije RCN, od strane produkcije "Bodyguard", "Millenium Media" i drugih filmskih kompanija zbog preuzimanja 34 filma poput Helboja, Ramba V: Do poslednje kapi krvi, Tesle i Mafijaškog telohranitelja.

U pokušaju da dokažu da je RCN zažmurio na kršenje autorskih prava filmova, tužioci su prošlog meseca poslali sudski poziv Reddit-u tražeći identifikacione informacije za devet korisnika.

Reddit je priložio informacije samo za jednog korisnika, ali ne i za drugih osam, pravdajući se da zahtevi nisu u skladu sa Prvim amandmanom.

Sada, filmski studiji žele od federalnog suda da nateraju Reddit da pruži tražene informacije. Takođe Reddit se poziva i na starost pojedinih komentara, s obzriom da su ostavljeni pre više od tri godine.

Tužioci kažu da bi argumenti Reddit-a trebalo da budu odbačeni jer prema saveznim pravilima "informacije koje se mogu otkriti ne moraju da budu prihvatljivi kao dokaz". Ali objave na Reddit-u bi mogle da pomognu studijima da se suprotstave argumentima provajdera da "ne prate pristup pretplatnika ili da imaju mogućnost bilo kakve kontrole nad njihovim ponašanjem".

U jednom slučaju, filmski studio je rekao da objave na Reddit-u pre trinaest godina "utrđuju da RCN ima tehničku mogućnost da prati korisnike. Ako je RCN imao tu mogućnost tada, sigurno je ima i sad".

Saslušanje o zahtevu režisera zakazano je za 23. mart. Tužioci su povukli svoj zahtev za informacijama o jednom od devet korisnika Reddita, ali i dalje žele pristup ostalima.

Video: Kreativna industrija o borbi protiv piraterije

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA