Google se oslanja na svoje zaposlene da poboljšaju odgovore Barda: "Četbot najbolje uči na primeru"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Izbegavajte da AI alat Bard opisujete kao osobu koja ima emocije ili iskustva svojstvena čoveku"

Potpredsednik Google tima za istraživanja Prabakar Ragavan poslao je zaposlenima email u kojem ih moli da pomognu kompaniji na poboljšanju preciznosti odgovora Bard AI alata.

U dokumentu su navedena uputstva o načinu ispravljanja odgovora koji ne zadovoljavaju kriterijume kompanije.

"Bard najbolje uči na primerima, tako da će dodatni opis promišljenih odgovora poboljšati njegov rad", stoji u dokumentu koji je potpisao Ragavan.

Izvršni direktor kompanije Sundar Pičaj zamolio je zaposlene da izdvoje dva do četiri sata radnog vremena, kako bi radili na AI alatu Bard, priznajući da je pred svima "dugo putovanje", prenosi Benchmark.

Google je prošle nedelje predstavio svoje viđenje asistenta koji počiva na veštačkoj inteligenciji - Bard AI , ali su pogrešni odgovori smanjili cenu akcija kompanije za gotovo 9 odsto.

Čelnici kompanije se sada okreću ljudskom znanju, kako bi ispravili greške veštačke inteligencije. Zato su kreirali uputstvo u kojem piše "šta treba", a "šta ne treba" raditi u slučaju Bard AI podučavanja.

Pod odeljkom "šta treba uraditi" zaposlenima je sugerisano da budu "učtivi, ležerni i pristupačni". Radnicima savetuju da kreiraju odgovore "u prvom licu" i održe "neutralni ton" obraćanja.

Pod odeljkom "šta ne treba uraditi" zaposlenima je sugerisano izbegavanje stereotipa i pretpostavki zasnovanih na rasi, nacionalnosti, polu, godinama, veri, seksualnoj orijentaciji, političkim uverenjima, adresi i sličnim demografskim kategorijama.

"Izbegavajte da AI alat Bard opisujete kao osobu koja ima emocije ili iskustva svojstvena čoveku", piše u dokumentu. Zaposleni ne smeju upisivati odgovore u kojima se daju pravni, medicinski, finansijski saveti ili su zasnovani na mržnji, odnosno uvredama.

Prilično smo sigurni da žele da izbegnu ovu situaciju.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA